Feketeerdő pohárdesszert

Elkészítési idő: 1 óra 

Hozzávalók a piskótához:

5 db tojás

5 csapott evőkanál kristálycukor

5 csapott evőkanál liszt

1 evőkanál kakaópor

0,5 csomag sütőpor

3 cl olaj

Elkészítése:

A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a kristálycukrot és habverő segítségével 5-6 perc alatt habosra felverjük. A lisztet, a sütőport és a kakaóport összekeverjük és beleszitáljuk a tojásos masszába, majd hozzáöntjük az olajat és óvatosan kézi habverővel összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elegyengetjük és 160 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Ha megsült eltávolítjuk róla a sütőpapírt és kihűtjük. Ha kihűlt kis korongokat szaggatunk belőle és félretesszük.

Hozzávalók a csokoládé krémhez:

25 dkg mascarpone

10 dkg tejcsokoládé

1 evőkanál étolaj

1 dl habtejszín 

Elkészítése:

A csokoládét az olajjal mikrohullámú sütőben vagy gőz fölött felolvasztjuk. A mascarponét egy keverőtálba szedjük és ha felolvadt a csokoládé hozzáöntjük. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a habtejszínt is és laza krémmé dolgozzuk. Habzsákba töltjük és hűtőbe helyezzük.

Hozzávalók a meggyzseléhez:

1 üveg magozott (7 dl) meggybefőtt

1 csomag vaníliás pudingpor

2 evőkanál kristálycukor

hideg víz a meggylé pótlására 

Elkészítése:

A meggyről leöntjük a levét és ha nincs meg 5 dl akkor vízzel pótoljuk. Egy lábasba 3 dl-t öntünk, hozzáadjuk a kristálycukrot és forralni kezdjük. A maradék meggylébe beleszórjuk a pudingport és simára keverjük. Ha felforrt a meggylé hozzáöntjük a pudingporral elkevertet és sűrű zselés állagúra főzzük. Beletesszük a kimagozott meggyszemeket is, majd teljesen kihűtjük. 

Hozzávalók a díszítéshez:

2 dl habtejszín, 5 dk tejcsokoládé reszelék, 10 szem érett meggy, illetve ha nincs akkor a befőttből teszünk félre 

A habtejszínt kemény habbá felverjük, díszítőcsővel ellátott habzsákba töltjük és hűtőbe helyezzük.

Összeállítása:

Ha kihűltek a hozzávalók, akkor elkészítünk 4 db poharat és elkezdjük a rétegezést.

Először a felvert tejszínhabból teszünk a poharak aljába egy-egy kis halmot. Erre kanalazunk a meggyzseléből, majd ráhelyezzük a piskóta korongokat. A piskóta korongok tetejére csokoládé krém kerül, majd erre ismét meggyzselé, újra piskóta korong, azután csokoládé krém és végül habtejszín. Díszítésként megszórjuk csokoládé reszelékkel és meggyszemeket helyezünk a tetejére. Hűtőbe tesszük legalább 1 órára, majd kínáljuk.

Túrópötty

Nagyon egyszerű, tényleg pár perc az összeállítása, majd jön a formázás és a csokoládéval való bevonás. Aztán szinte másodpercek alatt el i...