Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók a piskótához:
5 db tojás
5 csapott evőkanál kristálycukor
5 csapott evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
0,5 csomag sütőpor
3 cl olaj
Elkészítése:
A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a kristálycukrot és habverő segítségével 5-6 perc alatt habosra felverjük. A lisztet, a sütőport és a kakaóport összekeverjük és beleszitáljuk a tojásos masszába, majd hozzáöntjük az olajat és óvatosan kézi habverővel összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elegyengetjük és 160 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Ha megsült eltávolítjuk róla a sütőpapírt és kihűtjük. Ha kihűlt kis korongokat szaggatunk belőle és félretesszük.
Hozzávalók a csokoládé krémhez:
25 dkg mascarpone
10 dkg tejcsokoládé
1 evőkanál étolaj
1 dl habtejszín
Elkészítése:
A csokoládét az olajjal mikrohullámú sütőben vagy gőz fölött felolvasztjuk. A mascarponét egy keverőtálba szedjük és ha felolvadt a csokoládé hozzáöntjük. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a habtejszínt is és laza krémmé dolgozzuk. Habzsákba töltjük és hűtőbe helyezzük.
Hozzávalók a meggyzseléhez:
1 üveg magozott (7 dl) meggybefőtt
1 csomag vaníliás pudingpor
2 evőkanál kristálycukor
hideg víz a meggylé pótlására
Elkészítése:
A meggyről leöntjük a levét és ha nincs meg 5 dl akkor vízzel pótoljuk. Egy lábasba 3 dl-t öntünk, hozzáadjuk a kristálycukrot és forralni kezdjük. A maradék meggylébe beleszórjuk a pudingport és simára keverjük. Ha felforrt a meggylé hozzáöntjük a pudingporral elkevertet és sűrű zselés állagúra főzzük. Beletesszük a kimagozott meggyszemeket is, majd teljesen kihűtjük.
Hozzávalók a díszítéshez:
2 dl habtejszín, 5 dk tejcsokoládé reszelék, 10 szem érett meggy, illetve ha nincs akkor a befőttből teszünk félre
A habtejszínt kemény habbá felverjük, díszítőcsővel ellátott habzsákba töltjük és hűtőbe helyezzük.
Összeállítása:
Ha kihűltek a hozzávalók, akkor elkészítünk 4 db poharat és elkezdjük a rétegezést.
Először a felvert tejszínhabból teszünk a poharak aljába egy-egy kis halmot. Erre kanalazunk a meggyzseléből, majd ráhelyezzük a piskóta korongokat. A piskóta korongok tetejére csokoládé krém kerül, majd erre ismét meggyzselé, újra piskóta korong, azután csokoládé krém és végül habtejszín. Díszítésként megszórjuk csokoládé reszelékkel és meggyszemeket helyezünk a tetejére. Hűtőbe tesszük legalább 1 órára, majd kínáljuk.
