Piskóta

Elkészítési idő: 45-50 perc 

Hozzávalók 20-22 cm átmérőjű piskótához:

4 db M-es méretű tojás

15 dkg kristálycukor

4 evőkanál víz

 20 dkg liszt

1 púpozott teáskanál sütőpor

2 evőkanál étolaj

Elkészítése:

A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a kristálycukrot és a vizet. Robotgép segítségével fehéredésig felverjük, körülbelül 5 percig. Hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, belekanalazzuk az étolajat és óvatosan spatula segítségével elkeverjük. A tortaformát kissé kiolajozzuk és meglisztezzük, majd beleöntjük.

Előmelegített 155 fokos sütőben 45 perc alatt aranybarnára sütjük. Tűpróbával ellenőrízhetjük, hogy teljesen átsült-e. 

Ha megsült 5-10 perc múlva szépen és óvatosan eltávolítjuk a tortaformát, majd teljesen kihűtjük. 

Túrópötty

Nagyon egyszerű, tényleg pár perc az összeállítása, majd jön a formázás és a csokoládéval való bevonás. Aztán szinte másodpercek alatt el i...