Elkészítési idő: 45-50 perc
Hozzávalók 20-22 cm átmérőjű piskótához:
4 db M-es méretű tojás
15 dkg kristálycukor
4 evőkanál víz
20 dkg liszt
1 púpozott teáskanál sütőpor
2 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a kristálycukrot és a vizet. Robotgép segítségével fehéredésig felverjük, körülbelül 5 percig. Hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, belekanalazzuk az étolajat és óvatosan spatula segítségével elkeverjük. A tortaformát kissé kiolajozzuk és meglisztezzük, majd beleöntjük.
Előmelegített 155 fokos sütőben 45 perc alatt aranybarnára sütjük. Tűpróbával ellenőrízhetjük, hogy teljesen átsült-e.
Ha megsült 5-10 perc múlva szépen és óvatosan eltávolítjuk a tortaformát, majd teljesen kihűtjük.