Tojáskrém

Elkészítési idő: 25 perc 

Hozzávalók 8 személyre:

12 db tojás, 12 dkg teavaj, 2 db 175 gramkos, 12%-os tejföl, 4 evőkanál majonéz, 1 evőkanál mustár, 6 szál újhagyma, só, bors ízlés szerint

Elkészítése:

A tojásokat keményre főzzük, úgymond legyenek 10 perces tojások. Hideg vízben teljesen kihűtjük, meghámozzuk. A tojásokat ketté vágjuk, kiszedjük a sárgájukat és lereszeljük. A fehérjéket kis apró kockákra vágjuk. A hagymákat felkarikázzuk. 

A tojássárgákat tegyük egy tálba, hozzáadjuk a hagymákat és ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk.

A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a majonézt, a mustárt és a tejfölt, majd simára keverjük. Beledolgozzuk a tojássárgákat és azért kóstoljuk meg, hogy nem kell-e bele még só. A legvégén óvatosan beleforgatjuk a felkockázott tojások fehérjét. Hűtőbe helyezzük legalább 2 órára, hogy összeérjenek az ízek és kínáljuk. 

Mikulás-váró torta

Elkészítési idő: 4 óra  Hozzávalók 18 cm átmérőjű piskótához: 4 db M-es méretű tojás 15 dkg kristálycukor 4 evőkanál víz 20 dkg liszt 1 púpo...