Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók 8 személyre:
12 db tojás, 12 dkg teavaj, 2 db 175 gramkos, 12%-os tejföl, 4 evőkanál majonéz, 1 evőkanál mustár, 6 szál újhagyma, só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük, úgymond legyenek 10 perces tojások. Hideg vízben teljesen kihűtjük, meghámozzuk. A tojásokat ketté vágjuk, kiszedjük a sárgájukat és lereszeljük. A fehérjéket kis apró kockákra vágjuk. A hagymákat felkarikázzuk.
A tojássárgákat tegyük egy tálba, hozzáadjuk a hagymákat és ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk.
A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a majonézt, a mustárt és a tejfölt, majd simára keverjük. Beledolgozzuk a tojássárgákat és azért kóstoljuk meg, hogy nem kell-e bele még só. A legvégén óvatosan beleforgatjuk a felkockázott tojások fehérjét. Hűtőbe helyezzük legalább 2 órára, hogy összeérjenek az ízek és kínáljuk.