Elkészítési idő: 2 óra
Hozzávalók a tésztához:
40 dkg liszt, 0,5 csomag sütőpor, 14 dkg fehér sertészsír, 10 dkg porcukor, 1 db tojás, 4 evőkanál tejföl
Hozzávalók a vaníliás krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor, 3 dl tej, 3 evőkanál kristálycukor, 1 teáskanál vanília aroma, 15 dkg vaj és 5 dkg porcukor
Hozzávalók a csokoládés krémhez:
1 csomag csokoládés pudingpor, 3 dl tej, 3 evőkanál kristálycukor, 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 15 dkg vaj és 5 dkg porcukor
Hozzávalók a tetejére:
10 dkg tejcsokoládé, 2 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, a porcukrot és elmorzsoljuk benne a zsírt, majd hozzáadjuk a tojást és a tejfölt, hogy egy jól gyúrható és könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
Ha elkészültünk a tésztát 3 egyenlő részre osztjuk és egyenként 25x30 cm-es, 3 mm vastagságú téglalap alakúra nyújtjuk és sütőpapírral ellátott tepsi hátulján 160 fokon, 10 perc alatt világosra sütjük.
Ha mindhárom lap kisült, teljesen kihűtjük és amíg hűlnek elkészítjük a krémeket.
A krémek elkészítése ugyanazzal az eljárással készül.
2 dl tejet felteszünk forrni a 3 evőkanál kristálycukorral. A maradék 1 dl tejben elkeverjük a pudingport és ha már forr a tej hozzáöntjük és sűrűre főzzük. Teljesen kihűtjük. A vajat és a porcukrot habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot hozzáadjuk és alaposan kikeverjük. Annyi a különbség a két krém között, hogy a vanília pudingos krémhez hozzáadjuk a vanília aromát, a csokoládé pudingos krémhez a kakaóport (ezeket az alapanyagokat a végén adjuk hozzá és alaposan elkeverjük benne)
Összeállítása:
Az egyik lapot ráhelyezzük egy tálcára, megkenjük a csokoládés krémmel, erre óvatosan rányomkodjuk a második lapot, melyet egyenletesen megkenünk a vaníliás krémmel, majd óvatosan ráhelyezzük picit megnyomkodva a harmadik lapot is.
A tejcsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk az olajjal és langyos állapotában ráöntjük a sütemény tetejére.
Hűtőbe tesszük egy éjszakára, hogy meguhuljanak a lapok, dermedjen a krém és az egész jól összeálljon. Másnap szeletelve tálaljuk.