Vanília pudingos kalács

Elkészítési idő: 2 óra 

Hozzávalók a tésztához:

55 dkg liszt, 2,5 dkg friss élesztő, 2 dl tej, 3 evőkanál kristálycukor, 10 dkg margarin, 1 db tojás, 1 csomag vaníliás cukor, csipet só

Elkészítése:

Egy kelesztőtálba szitáljuk a lisztet. A tejet meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk. A margarint megolvasztjuk, de legyen meleg. A kelesztőtálban lévő liszthez hozzáadjuk az összes hozzávalót és egy könnyen kezelhető tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk és 30 percet kelesztjük. Ha megkelt 8 egyenlő részre osztjuk és gombócokat formázunk belőlük, amelyeket még letakarva 15 percet pihentetünk. 

Hozzávalók a töltelékhez:

3,5 dl tej, 1 csomag vaníliás pudingpor, 3 evőkanál kristálycukor 

Elkészítése:

3 dl tejet a kristálycukorral forralni kezdjük, a maradék 0,5 dl tejben csomómentesre elkeverjük a pudingport és ha már forrni kezd a cukros tej, akkor hozzáöntjük a pudingot és folyamatos kevergetéssel sűrűre főzzük. Kihűtjük és habzsákba töltjük.

Ha pihentetési idő letelt, akkor a képeken látható módon megformázzuk a tésztát és megtöltjük a kihűlt pudinggal.

170 fokos előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük, meghintjük porcukorral és kínáljuk.

Gyros pitában

Elkészítési idő: 2 óra  Hozzávalók a tésztához : 3,5 dl víz, 3 dkg élesztő, 1 kávéskanál kristálycukor, 2,5 dkg só, 60 dkg liszt, 2,5 evőkan...