Elkészítési idő: 2 óra
Hozzávalók a tésztához:
55 dkg liszt, 2,5 dkg friss élesztő, 2 dl tej, 3 evőkanál kristálycukor, 10 dkg margarin, 1 db tojás, 1 csomag vaníliás cukor, csipet só
Elkészítése:
Egy kelesztőtálba szitáljuk a lisztet. A tejet meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk. A margarint megolvasztjuk, de legyen meleg. A kelesztőtálban lévő liszthez hozzáadjuk az összes hozzávalót és egy könnyen kezelhető tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk és 30 percet kelesztjük. Ha megkelt 8 egyenlő részre osztjuk és gombócokat formázunk belőlük, amelyeket még letakarva 15 percet pihentetünk.
Hozzávalók a töltelékhez:
3,5 dl tej, 1 csomag vaníliás pudingpor, 3 evőkanál kristálycukor
Elkészítése:
3 dl tejet a kristálycukorral forralni kezdjük, a maradék 0,5 dl tejben csomómentesre elkeverjük a pudingport és ha már forrni kezd a cukros tej, akkor hozzáöntjük a pudingot és folyamatos kevergetéssel sűrűre főzzük. Kihűtjük és habzsákba töltjük.
Ha pihentetési idő letelt, akkor a képeken látható módon megformázzuk a tésztát és megtöltjük a kihűlt pudinggal.
170 fokos előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük, meghintjük porcukorral és kínáljuk.