Elkészítési idő: 1,5 óra
Hozzávalók a tésztához 18-20 db-hoz:
30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 1 db tojássárgája, 10 dkg porcukor, 0,5 citrom leve, 1 mokkáskanál vanília aroma
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a vajat és összemorzsoljuk. Beleöntjük a tojássárgáját, a porcukrot, a citromlevet és a vanília aromát, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Gombóccá formáljuk a és frissen tartó fóliába csomagolva legalább 1 órára a hűtőbe helyezzük.
Ha letelt az idő kivesszük, 3mm vastagságúra nyújtjuk és egy 10 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval, vagy virágmintás kiszúróval köröket szúrunk ki, amelyeket vagy kosárka formába helyezünk vagy egy muffin sütőforma hátuljára igazítunk. Előmelegített 160 fokos sütőben 10 perc alatt világos színűre sütjük és csak azután vesszük le a formáról ha teljesen kihűltek. Elkészítjük a tölteléket.
A töltelék hozzávalói:
5,5 dl tej, 1 csomag vaníliás pudingpor, 5 evőkanál kristálycukor
Elkészítése:
5 dl tejet melegíteni kezdünk, a maradék tejben elkeverjük a pudingport és amikor már forr beleöntjük és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Kis ideig kevergetjük de még melegen, folyékony állapotban a formákba öntünk annyit és úgy, hogy nem csordultig teli, hiszen még a zselének is hagyunk helyet. Hűvös helyen teljesen hagyjuk kihűlni.
Ha kihűltek, akkor elkészítjük a tortazselét.
Hozzávalók a tortazseléhez:
2 dl víz, 1 csomag tortazselé por, 3 evőkanál kristálycukor
Elkészítése:
A vizet forralni kezdjük a kristálycukorral, majd hozzászórjuk a tortazselé port és folyamatos kevergetéssel 1 percig főzzük, majd levesszük a tűzről és langyosra hűtésig óvatosan kevergetjük de vigyázva, hogy az edénybe bele ne szilárduljon. Ha már langyos, akkor a kihűlt pudingos tésztára öntögetjük és hűvös helyen, illetve hűtőben megdermesztjük.
Dekorálhatjuk díszítő cukorkákkal, marcipán virággal, fondantból készült virággal vagy bármivel ízlés és tetszés szerint. Ha elkészültünk kínáljuk.