Elkészítési idő: 4 óra
Hozzávalók a tésztához 2 db bejglihez:
30 dkg liszt, 8,3 dkg margarin, 4 dkg sertészsír, 3,3 dkg porcukor, 1 kisebb tojás tojássárgája, csipet só, 3,3 dl habtejszín, 0,6 dl víz, 0,8 dkg élesztő, továbbá 1 db tojás a tetejére
Hozzávalók a töltelékhez:
20 dkg kókuszreszelék, 17 dkg kristálycukor, 1,3 dl víz, 10 dkg olvasztott vaj
A töltelék elkészítése:
A vizet a cukorral egy lábasban sziruppá főzzük, majd még forrón ráöntjük a kókuszreszelékre, hozzáadjuk a vajat, hogy jól összeálljon és teljesen kihűtjük.
A tészta elkészítése:
Egy tálba szitáljuk a lisztet, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a porcukrot, a margarint, a tojássárgáját, a zsírt, a csipet sót, a vizet és végül a habtejszínt folyékony állapotban és alaposan összegyúrjuk.
Letakarva pihentetjük 10 percet.
Két egyenlő részre osztjuk és gombócokat formázunk belőlük. Teljesen lisztmentes felületen kinyújtjuk téglalap alakúra, körülbelül 20 x 25 cm-esre. Ha kihűlt a töltelék, akkor ketté osztjuk és az egyik felét a kinyújtott tésztára simítjuk. A két oldalát behajtjuk és feltekerjük. A másik tésztával és a másik megmaradt töltelékkel ugyanígy járunk el. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. A tetejére való tojást ketté választjuk. A feltekert bejgli tetejét először tojássárgájával kenjük le, majd hűvös helyen teljesen hagyjuk megszáradni. Ha megszáradt, akkor lekenjük a tojásfehérjével és ezt is teljesen hagyjuk megszáradni. Így lesz szép márványos mintájú a külseje.
Előmelegített sütőben 175 fokon megsütjük. Teljesen kihűtjük és szeletelve kínáljuk.