Túrós, gyümölcsös kevert sütemény


Elkészítési idő: 1,5 óra 

Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg tehéntúró, 15 dkg tejföl, 10 dkg kristálycukor, 30 dkg liszt, 3 db tojás, 10 dkg vaj vagy margarin, 1 csomag sütőpor, csipet só és bármilyen idény vagy fagyasztott gyümölcs, továbbá porcukor a hintéshez 

Elkészítése:

A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a kristálycukrot és habverő segítségével fehéredésig felverjük. A vajat vagy a margarint megolvasztjuk és hozzáöntjük, a tejfölt és a túrót is hozzáadjuk, majd jól elkeverjük. 

A lisztet, a sütőport és a csipet sót jól elkeverjük és hozzászitáljuk a masszához. Bármilyen gyümölcs van otthon itt jelen esetben fekete szeder, azt hozzáadjuk és beleforgatjuk. 

Egy őzgerincformát vagy hasonló méretű kenyérformát kikenünk vajjal vagy margarinnal, megszórjuk liszttel és beleöntjük a kevert tésztát. Előmelegített sütőben, 160 fokon, körülbelül 45-50 perc alatt. Tűpróbával ellenőrízhetjük, hogy biztosan átsült-e a tészta. Ha megsült kivesszük a formából és teljesen kihűtjük. Felszeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk.

Gyros pitában

Elkészítési idő: 2 óra  Hozzávalók a tésztához : 3,5 dl víz, 3 dkg élesztő, 1 kávéskanál kristálycukor, 2,5 dkg só, 60 dkg liszt, 2,5 evőkan...