Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók 4-6 személyre a tésztához:
30 dkg liszt, 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 1 csomag sütőpor, csipet só, 3 db tojás, 18 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 6 evőkanál étolaj, 2,5 dl tej
Hozzávalók a túrós töltelékhez:
40 dkg túró, 10 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 db tojás, 1 evőkanál púpozott evőkanál búzadara, továbbá porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
Egy keverőtálba felütjük a tojásokat és a cukrokkal fehéredésig felverjük, majd hozzádolgozzuk az olajat. A lisztet, a sót, a kakaóport és a sütőport összekeverjük és beleszitáljuk a tojásos masszába. Hozzáöntjük a tejet legalább 2 részletben és csomómentesre keverjük.
Elkészítjük a tölteléket, méghozzá a túrót, a cukrokat, a tojásokat és a búzadarát jól elkeverjük.
A tésztát egy 30 x 25 cm-es, előre kivajazott és kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd kisebb halmokat készítve a túrós töltelékből ráhelyezzük a tészta tetejére.
Előmelegített 170 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrízhetjük, hogy megsült-e. Ha megsült, akkor kivesszük és kifordítjuk a tepsiből. Teljesen kihűtjük és kockákra felvágva, porcukorral meghintve kínáljuk.