Elkészítési idő: 1 óra
Ez a csokis, kókuszos kevert sütemény annyira egyszerű, olcsó és finom. Ha egy ilyen jellegű süteményt szeretnénk készíteni, akkor ezt megéri kipróbálni.
Egy picit a kókuszkockára hasonlít az íze, nagyon finom és puha. Fogyasztható frissen, vagy akár következő nap is, mert a vajnak vagy margarinnak köszönhetően a tészta nem szárad ki, megmarad a puhasága és a selymessége.
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 evőkanál citromlé, 20 dkg kristálycukor, 5 dkg darabolt étcsokoládé, 5 dkg kókuszreszelék, 3 teáskanál rum vagy rumaroma, 5 dkg cukrozatlan kakaópor, 3 db tojás, 20 dkg olvasztott vaj vagy margarin, 2 dl tej, porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
Egy keverőtálba mérjük az összes hozzávalót, kivéve a tejet, mert azt fokozatosan adagoljuk hozzá. Egy spatula segítségével óvatos mozdulatokkal alaposan, csomómentesre keverjük a tésztát és a tejet a legvégén 3 részletben adagoljuk hozzá. Egy 20 x 30-as méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral és az elkészült tésztát beleöntjük, elegyengetjük. Óvatosan de határozott mozdulattal az asztalhoz csapkodjuk párszor, hogy a levegő buborékok eltávozzanak belőle. Előmelegített sütőben 170 fokon készre sütjük, ha szükséges tűpróbát végzünk.
Ha megsült kivesszük a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt és papírtörlővel bélelt tálcára helyezzük és teljesen kihűtjük. Kisebb vagy nagyobb kockákra vágjuk és kínáljuk.