Hozzávalók 20 darab kiflihez:
70 dkg búzaliszt, 25 dkg vaj, 3,5 dkg friss élesztő, 1db tojássárgája, 1,5 dl langyos tej, 1 kávéskanál cukor, 3 teáskanál só, 15 dkg tejföl
Hozzávalók a kenéshez és töltelékhez:
15 dkg vaj, 20 dkg reszelt sajt
Hozzávalók a tetejére:
1 db felvert tojás, ízlés szerint szezámmag
Elkészítése:
Langyosra melegítjük a tejet hozzáadjuk a cukrot, az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a sót, a tojássárgáját, majd az élesztővel összekevert tejet, végül a tejfölt jól összegyúrjuk de nem kell dagasztani és keleszteni sem, így máris kinyújtjuk körülbelül 7-8 mm vastagságúra, majd egyenletesen megkenjük vajjal, megszórjuk a reszelt sajttal és feltekerjük. Letakarjuk, hogy ne száradjon ki és pihentetjük 30 percet.
Kettévágjuk a közepén és lisztezett felületen az egyik darab tésztát téglalap alakúra körülbelül 35x50 cm-es nagyságúra nyújtjuk, majd felszeleteljük 8 egyforma háromszögre. Feltekerjük mindegyiket és kifli alakúra formázzuk őket.
A másik tésztával is ugyanígy járunk el.
A kifliket sütőpapíros tepsire helyezzük, letakarva 15 percet pihentetjük a tetejét lekenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal és előmelegített 170°C-os sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Langyosra hűtjük és kínáljuk.