Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók 6-8 személyre:
2-2,5 dl víz, 30 dkg kristálycukor, 35 dkg vaj, 45 dkg tejpor, 3 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 5 db 25 x 30 cm-es ostyalap
Elkészítése:
A vizet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a kristálycukrot és sűrű állagú szirupot főzünk belőle. Ha elkészült lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a vajat, majd a tejport és alaposan kikeverjük. Két egyenlő részre osztjuk. Az egyik részhez hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a másik részhez a kakaóport és ezt is alaposan eldolgozzuk. Teljesen kihűtjük mindkét krémet és még őket is megfelezzük. Így kapunk 2 rész vaníliás és 2 rész kakaós krémet.
Elővesszük az ostyalapokat és felváltva egyenlően megkenjük, majd hűtőbe helyezzük legalább 2 órára. Ha már megdermerdt felszeleteljük és kínáljuk.