Hozzávalók 14-16 kockához:
40 dkg liszt, 2,5 dl tejföl, 1 db tojássárgája, 1,75 dl langyos víz, 1,5 evőkanál 10%-os ecet, 1 mokkáskanál só
Hozzávalók a sertészsíros kencéhez:
20 dkg hófehér sertészsír, 1 evőkanál 10%-os ecet, 1 evőkanál liszt
Elkészítése:
A sertészsírt 1 evőkanál ecettel és 1 evőkanál liszttel alaposan kidolgozunk, majd félretesszük.
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és nagyon alapos dagasztással szép hólyagos tésztát készítünk, majd frissentartó fóliába csomagolva 30 percet hűtőben pihentetjük. Ha letelt az idő elővesszük a tésztát és enyhén lisztezett felületen körülbelül 2 mm vastagságúra kinyújtjuk. Most kezdjük az első zsírral való kenést és hajtogatást úgy, hogy megkenjük a tésztát először a bal oldalról indulva körülbelül a 3/4 részéig, majd jobbról behatjuk a feléig, erre ráhajtjuk a másik felét. Így kaptunk egy hosszúkás tészta csíkot, amit felülről indulva megkenünk, szintén úgy körülbelül a 3/4 részéig és alulról hajtjuk be, majd ráhajtjuk a tésztára felülről is. Így kaptunk egy négyzet alakú tésztát, amit újra frissen tartó fóliába csomagolva hűtőbe helyezünk legalább 30 percre. Ezt a műveletet 3x megismételjük és 30 percet pihentetjük minden hajtogatás után.
Ha letelt az idő a tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, majd mindegyik részt egyforma 1-2 mm, körülbelül 35x40 cm-es vékony lappá nyújtunk ki. Sütőpapírra helyezzük és tepsi hátoldalán megsütjük előmelegített sütőben 180 fokon, 8-10 perc alatt
Ha sülés közben felhólyagosodik a tészta, akkor még forrón lenyomkodjuk óvatos mozdulatokkal, hogy szép sima legyen, de vigyázzunk el ne törjük a lapokat.
Hozzávalók a krémhez:
0,5 liter habtejszín alap, 2 csomag főzés nélküli Gála vaníliás pudingpor, 0,5 liter tej
Elkészítése:
Az összes hozzávalót egy keverőtálba öntjük és igy együtt habbá verjük.
Amikor elkészült 3 egyenlő részre osztjuk és egyenletesen betöltjük vele a lapokat. A megkent süteményt frissentartó fóliába csomagolva hűtőbe helyezzük legalább 2 órára, hogy a lapok bepuhuljanak és a krém dermedjen. Ha már letelt az idő és bepuhult, akkor egyforma négyzetekre vágjuk, a tetejét porcukorral meghintjük és kínáljuk.