Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók 25 db piskótàhoz:
4 db tojás, 10 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 15 dkg liszt, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 0,5 citrom leve, csipet só
Elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk. A tojássárgákhoz hozzáadjuk a porcukor felét, a vaníliás cukrot és fehéredésig habverővel felverjük.
A tojásfehérjéket a robotgép legmagasabb fokozatàn elkezdjük felverni és majd mikor már kemény állagot kaptunk hozzáadjuk a porcukor másik felét, a csipet sót és a citrom levét.
Egy kézi habverő segítségével óvatos mozdulatokkal összekeverjük a tojássárgájás masszát és a tojásfehérjés habot, majd hozzászitáljuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. Egy aránylag habosabb állagú tésztát kell kapnunk. Előkészítünk egy sütőpapírral vagy teflon bevonatú lappal ellátott sütőlemezt. A tésztát egy sima kerek végű díszítőcsővel ellátott habzsákba töltjük és babapiskóta alakú, tetszőleges méretű formákat nyomunk a sütőpapírra. Előmelegített 170 fokos sütőben világos színűre sütjük. Ha megsültek kivesszük a sütőből, várunk egy 10 percet, amíg kicsit szilárdulnak és lehúzzuk őket a sütőpapírról.
Tipp: bármilyen sütemény, tiramisu, somlói galuska alpanyagaként felhasználhatjuk, illetve önmagában is fogyasztható.
Megjegyzés: fém dobozba lezárva hónapokig tárolható.