Házilag készített babapiskóta

Elkészítési idő: 1 óra 

Hozzávalók 25 db piskótàhoz:

4 db tojás, 10 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 15 dkg liszt, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 0,5 citrom leve, csipet só

Elkészítése:

A tojásokat ketté választjuk. A tojássárgákhoz hozzáadjuk a porcukor felét, a vaníliás cukrot és fehéredésig habverővel felverjük. 

A tojásfehérjéket a robotgép legmagasabb fokozatàn elkezdjük felverni és majd mikor már kemény állagot kaptunk hozzáadjuk a porcukor másik felét, a csipet sót és a citrom levét. 

Egy kézi habverő segítségével óvatos mozdulatokkal összekeverjük a tojássárgájás masszát és a tojásfehérjés habot, majd hozzászitáljuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. Egy aránylag habosabb állagú tésztát kell kapnunk. Előkészítünk egy sütőpapírral vagy teflon bevonatú lappal ellátott sütőlemezt. A tésztát egy sima kerek végű díszítőcsővel ellátott habzsákba töltjük és babapiskóta alakú, tetszőleges méretű formákat nyomunk a sütőpapírra. Előmelegített 170 fokos sütőben világos színűre sütjük. Ha megsültek kivesszük a sütőből, várunk egy 10 percet, amíg kicsit szilárdulnak és lehúzzuk őket a sütőpapírról. 



Tipp: bármilyen sütemény, tiramisu, somlói galuska alpanyagaként felhasználhatjuk, illetve önmagában is fogyasztható.

Megjegyzés: fém dobozba lezárva hónapokig tárolható.

Gyros pitában

Elkészítési idő: 2 óra  Hozzávalók a tésztához : 3,5 dl víz, 3 dkg élesztő, 1 kávéskanál kristálycukor, 2,5 dkg só, 60 dkg liszt, 2,5 evőkan...