Elkészítési idő: 12 óra hűtőztetéssel
Hozzávalók a tésztához 20 szelethez:
50 dkg finomliszt, 18 dkg porcukor, 8 dkg margarin, 1 púpozott teáskanál szódabikarbóna, 3 evőkanál olvasztott méz, 2 db egész tojás, 3 evőkanál tejföl
Hozzávalók a krémhez:
1 liter tej, 5 db egész tojás, 20 dkg kristálycukor, 8 evőkanál liszt,
1 csomag vaníliás cukor, 2 dkg cukrozatlan kakaópor, 2 evőkanál rum, 32 dkg vaj, továbbá a tetejére 10 dkg olvasztott tejcsokoládé
Elkészítése:
Egy keverőtálba tesszük a tészta összes hozzávalóját és egy könnyen kezelhető tésztát gyúrunk. 10 percet fóliába csomagolva pihentetjük. Pihentetés után 3 egyenlő részre osztjuk és sütőpapíron egyesével 30 x 30 cm nagyságúra kinyújtjuk. Sütőpapírral együtt a tepsi hátulján előmelegített 170 fokos sütőben 10-12 perc alatt világos színűre sütjük őket., majd kihűtjük.
Amíg hűlnek a lapok, addig elkészítjük a krémet. 7 dl tejet melegíteni kezdünk, a maradék tejet, a lisztet, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a tojásokat egy edényben alaposan kikeverjük, majd a forrásban lévő tejhez öntve sűrű krémet főzünk belőle. Teljesen kihűtjük, majd hozzádolgozzuk a vajat. Ha elkészült akkor kétfelé osztjuk. Az egyiket hűtőbe helyezzük. A másikhoz hozzászórjuk a kakaóport és beleöntjük a rumot és alaposan összekeverjük, majd hűtőbe helyezzük 30 percre.
Ha letelt az idő, akkor az egyik tésztát megkenjük a kakaós krémmel, majd ráhelyezzük a második lapot, azt megkenjük a fehér krémmel, és ráhelyezzük a harmadik lapot. Éjszakára hűtőbe tesszük, hogy megpuhuljon. Másnap délelőtt felolvasztjuk a csokoládét vízgőz fölött az olajjal és ráöntjük a sütemény tetejére. Újra hűtőbe helyezzük, amíg a csokoládé megdermed, majd szeleteljük és kínáljuk.