Elkészítési idő: 2 óra
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt, 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 5 dkg porcukor, 15 dkg margarin, 1 db egész tojás, 0,5 csomag sütőpor, 3 evőkanál tejföl, csipet só
Hozzávalók a krémhez:
6 dl tej, 2 csomag puncs ízű pudingpor, 20 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 2 evőkanál rumaroma
Hozzávalók a tetejére:
10 dkg fehércsokoládé, 2 evőkanál étolaj, 2 csepp rózsaszín ételfesték, díszítő cukorka
A tészta elkészítése:
A lisztben a margarint elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, jól eldolgozzuk és egy könnyen kezelhető tésztát kapunk. Ha elkészült 4 egyforma részre osztjuk. Gombócokat formázunk belőlük és enyhén lisztezett sütőpapíron egyesével 22 x 32 cm-es téglalap alakúra kinyújtjuk. A sütőt előmelegítjük 170 fokra és tepsi hátulján 6-8 perc alatt megsütjük őket, majd kihűtjük. (Ne süssük túl, mert akkor kemény lesz a tészta)
A krém elkészítése:
4 dl tejet egy edénybe felteszünk forrni. A maradék tejben elkeverjük a pudingporokat és ha már forr a tej hozzáöntjük és sűrűre főzzük. Teljesen kihűtjük. A vajat a porcukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a rumaromát és a kihűlt pudingot hozzáadva egynemű krémet keverünk belőle. 3 egyenlő részre osztjuk a krémet.
Ha kihűltek a lapok akkor egyenlően megkenünk 3 lapot, a 4.-kel pedig befedjük. Hűtőbe helyezzük legalább 1 órára és nehezéket helyezünk rá. 1 óra múlva a fehércsokoládét gőz fölött felolvasztjuk az olajjal, belecsepegtetjük az ételfestéket és még langyos állapotában ráöntjük a sütemény tetejére és elsimítjuk rajta. Dermedésig hűtőbe helyezzük, majd díszítő cukorkákkal díszítjük.