Zsebes karaj

Elkészítési idő: 3 óra 

Hozzávalók 4-6 személyre:

1,5 kg csont nélküli sertéskaraj, 10 dkg szeletelt bacon szalonna, 15 dkg trappista sajt, 15 dkg füstölt kolbász, 20 dkg füstölt szalonna, 1 kisebb fej vöröshagyma, 1 db TV paprika, 1 csomag grill fűszersó, 1,5 dl étolaj 

Elkészítése:

A karajt 0,5-1 cm-ként bevagdaljuk széltében úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajat és a grill fűszersót alaposan összekeverjük és mindenhol bekenjük vele a bevagdalt húst, 2 evőkanálnyit félreteszünk a teteje megkenésére. Folpakkba csomagolva hűtőbe helyezzük 2 órára. 

Addig előkészítjük a többi hozzávalót. A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a füstölt kolbászt felkarikázzuk, a paprikát és a hagymát felkarikázzuk, a trappista sajtot vastagabb csíkokra vágjuk. Ha letelt az idő elővesszük a húst, eltávolítjuk róla a fóliát és a bevagdalt kis "zsebecskékbe" beletöltjük az elkészített alapanyagokat ízlés szerint. Ha alaposan megtöltöttük a bacon szalonna szeletekkel betakarjuk a tetejét és megkenjük a félretett maradék olajos grill fűszerrel. Egy magasabb falú tepsibe helyezzük a megtöltött húst és előmelegített 160 fokos sütőben alufóliával letakarva 1,5 órát sütjük. 1,5 óra elteltével levesszük róla a fóliát és 170 fokra állított hőfokon további 30 perc alatt pirosra sütjük. Ha megsült kivesszük és langyosra hűtjük, majd ferdén szeletelve, a saját szaftjával meglocsolva, burgonyapürével tálaljuk.

Rántott sonkatekercsek

Elkészítési idő: 60 perc  Hozzávalók 6-8 személyre a töltelékhez: 20 db egyforma vastagságúra szeletelt csirkemell vagy sertés sonka 45 dkg ...