Karácsonyi kókuszos keksz

Elkészítési idő: 1,5 óra 

Hozzávalók 25 db kekszhez:

50 dkg liszt

12 dkg porcukor 

1 teáskanál vanília aroma

2 db egész tojás

1 csipet só

25 dkg szobahőmérsékletű vaj vagy margarin

1 üveg narancslekvár de természetesen bármilyen ízű lekvár megfelelő

10 dkg étcsokoládé

10 dkg kókuszreszelék 

Elkészítése:

Egy tálba mérjük az összes hozzávalót, k jó alaposan összedolgozzuk és könnyen kezelhető, puha állagú tésztát kapunk.

Folpakkba csomagolva minimum 1 órára a hűtőbe helyezzük. 

Ha letelt az idő kinyújtjuk a tésztát 3 mm vastagra és egy 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket és előmelegített 160 fokos sütőben szép világosra sütjük, majd teljesen kikihűtjük. 

Ha kihűltek a korongok ízlés szerinti mennyiségű lekvárral megkenjük, majd ráhelyezünk egy másik korongot. Ha mindegyikkel kész vagyunk akkor a csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk és a megtöltött kekszeket egyenként belemártjuk a csokoládéba, lecsepegtetjük a felesleget és rögtön utána a kókuszreszelékbe forgatjuk. Egy tálcára helyezzük őket és dermedésig hűtőbe tesszük.

Rántott sonkatekercsek

Elkészítési idő: 60 perc  Hozzávalók 6-8 személyre a töltelékhez: 20 db egyforma vastagságúra szeletelt csirkemell vagy sertés sonka 45 dkg ...