Hozzávalók 25 db kekszhez:
50 dkg liszt
12 dkg porcukor
1 teáskanál vanília aroma
2 db egész tojás
1 csipet só
25 dkg szobahőmérsékletű vaj vagy margarin
1 üveg narancslekvár de természetesen bármilyen ízű lekvár megfelelő
10 dkg étcsokoládé
10 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
Egy tálba mérjük az összes hozzávalót, k jó alaposan összedolgozzuk és könnyen kezelhető, puha állagú tésztát kapunk.
Folpakkba csomagolva minimum 1 órára a hűtőbe helyezzük.
Ha letelt az idő kinyújtjuk a tésztát 3 mm vastagra és egy 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket és előmelegített 160 fokos sütőben szép világosra sütjük, majd teljesen kikihűtjük.
Ha kihűltek a korongok ízlés szerinti mennyiségű lekvárral megkenjük, majd ráhelyezünk egy másik korongot. Ha mindegyikkel kész vagyunk akkor a csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk és a megtöltött kekszeket egyenként belemártjuk a csokoládéba, lecsepegtetjük a felesleget és rögtön utána a kókuszreszelékbe forgatjuk. Egy tálcára helyezzük őket és dermedésig hűtőbe tesszük.