Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók 35-40 db krékerhez:
30 dkg liszt, 25 dkg vaj vagy margarin, 25 dkg túró, 15 dkg reszelt trappista sajt, 1 db tojás, 1 teáskanál só
Elkészítése:
Egy tálba mérjük az összes hozzávalót, a túró és a vaj vagy margarin lehetőleg hűtő hideg legyen és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Egy nagyon könnyen kezelhető tésztát kapunk, amelyet rögtön az összegyúrás után lisztezett felületen körülbelül 5 mm vastagságúra kinyújtunk és egy derelyevágó segítségével tetszőleges méretű háromszög alakú formákra vágjuk. Két különböző méretű díszítőcsővel lyukat szúrunk ki a tésztából, mintha sajt szeletek lennének. Sütőpapírral ellátott tepsire helyezzük őket, a sütőt 170 fokra előmelegítjük és 10 perc alatt ropogósra sütjük. Ha langyosra hűlt akkor már kínálhatjuk is.