Túrós-sajtos ropogós kréker

Hajni pöttyös konyhája

Elkészítési idő: 40 perc 

Hozzávalók 35-40 db krékerhez: 

30 dkg liszt, 25 dkg vaj vagy margarin, 25 dkg túró, 15 dkg reszelt trappista sajt, 1 db tojás, 1 teáskanál só 

Elkészítése: 

Egy tálba mérjük az összes hozzávalót, a túró és a vaj vagy margarin lehetőleg hűtő hideg legyen és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Egy nagyon könnyen kezelhető tésztát kapunk, amelyet rögtön az összegyúrás után lisztezett felületen körülbelül 5 mm vastagságúra kinyújtunk és egy derelyevágó segítségével tetszőleges méretű háromszög alakú formákra vágjuk. Két különböző méretű díszítőcsővel lyukat szúrunk ki a tésztából, mintha sajt szeletek lennének. Sütőpapírral ellátott tepsire helyezzük őket, a sütőt 170 fokra előmelegítjük és 10 perc alatt ropogósra sütjük. Ha langyosra hűlt akkor már kínálhatjuk is. 

Rántott sonkatekercsek

Elkészítési idő: 60 perc  Hozzávalók 6-8 személyre a töltelékhez: 20 db egyforma vastagságúra szeletelt csirkemell vagy sertés sonka 45 dkg ...