Hozzávalók a tésztához 45-50 db-hoz:
25 dkg liszt
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
5 db tojássárga
1 teáskanál vanília aroma
csipet só
Hozzávalók a krémhez:
3 dl tej
1 csomag csokoládés pudingpor
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
3 evőkanál mascarpone
Elkészítése:
Egy keverőtálban a margarint és a porcukrot habosra felverjük egy robotgép segítségével, majd a tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk. A lisztet és a csipet sót összekeverjük és hozzászitáljuk a masszához, belekanalazzuk a vanília aromát majd jól összedolgozzuk. Ha kész vagyunk egy habzsákba töltjük a tésztát és sütőpapírral bélelt tepsire 5 forintos nagyságú korongokat nyomunk úgy hogy távolságot hagyva közöttük, mert sütéskor még nőni fognak. Mivel a habzsák csúcsot hagy maga után, így enyhén bevizezzük az ujjunkat és óvatosan lenyomjuk ezeket a csúcsokat. Előmelegített 175 fokos sütőben 15 perc alatt világosra sütjük, éppen csak színt kapjon a talpuk, ha megsültek hagyjuk kihűlni.
A krém elkészítése:
Egy lábasban 2 dl tejet melegíteni kezdünk, a maradék 1 dl tejben elkeverjük a pudingport és amikor már forr beleöntjük és sűrűre főzzük. Teljesen kihűtjük. A vajat és a porcukrot habosra keverjük és hozzádjuk a kihűlt pudingot, a mascarponét, majd alaposan kikeverjük.
Összeállítása:
Amikor a korongok is és a krém is kihűlt, a krémet habzsákba töltjük. Egy korongra krémet halmozunk és összeragasztjuk egy másik koronggal. Ha mindegyikkel elkészültünk, gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét az olajjal és az összeset csokoládéval lecsurgatjuk. Másnap lesz igazán finom és puha.