Vaníliás néró csokoládés krémmel


Elkészítési idő: 2 óra 

Hozzávalók a tésztához 45-50 db-hoz:

25 dkg liszt 

15 dkg margarin 

15 dkg porcukor

5 db tojássárga 

1 teáskanál vanília aroma 

csipet só

Hozzávalók a krémhez:

3 dl tej 

1 csomag csokoládés pudingpor 

15 dkg vaj 

15 dkg porcukor 

3 evőkanál mascarpone 

Elkészítése:

Egy keverőtálban a margarint és a porcukrot habosra felverjük egy robotgép segítségével, majd a tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk. A lisztet és a csipet sót összekeverjük és hozzászitáljuk a masszához, belekanalazzuk a vanília aromát majd jól összedolgozzuk. Ha kész vagyunk egy habzsákba töltjük a tésztát és sütőpapírral bélelt tepsire 5 forintos nagyságú korongokat nyomunk úgy hogy távolságot hagyva közöttük, mert sütéskor még nőni fognak. Mivel a habzsák csúcsot hagy maga után, így enyhén bevizezzük az ujjunkat és óvatosan lenyomjuk ezeket a csúcsokat. Előmelegített 175 fokos sütőben 15 perc alatt világosra sütjük, éppen csak színt kapjon a talpuk, ha megsültek hagyjuk kihűlni. 

A krém elkészítése:

Egy lábasban 2 dl tejet melegíteni kezdünk, a maradék 1 dl tejben elkeverjük a pudingport és amikor már forr beleöntjük és sűrűre főzzük. Teljesen kihűtjük. A vajat és a porcukrot habosra keverjük és hozzádjuk a kihűlt pudingot, a mascarponét, majd alaposan kikeverjük. 

Összeállítása:

Amikor a korongok is és a krém is kihűlt, a krémet habzsákba töltjük. Egy korongra krémet halmozunk és összeragasztjuk egy másik koronggal. Ha mindegyikkel elkészültünk, gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét az olajjal és az összeset csokoládéval lecsurgatjuk. Másnap lesz igazán finom és puha. 

Rántott sonkatekercsek

Elkészítési idő: 60 perc  Hozzávalók 6-8 személyre a töltelékhez: 20 db egyforma vastagságúra szeletelt csirkemell vagy sertés sonka 45 dkg ...