Elkészítési idő: 2 óra
Hozzávalók a tésztához 45-50 db-hoz:
23 dkg liszt
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
5 db tojássárga
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
csipet só
Hozzávalók a krémhez:
3 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
3 evőkanál mascarpone
1 teáskanál vanília aroma
Elkészítése:
Egy keverőtálban a margarint és a porcukrot habosra felverjük egy robotgép segítségével, majd a tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk. A lisztet és a csipet sót és a kakaóport összekeverjük és hozzászitáljuk a masszához és alaposan összekeverjük. Ha kész vagyunk egy habzsákba töltjük a tésztát és sütőpapírral bélelt tepsire 5 forintos nagyságú korongokat nyomunk úgy hogy távolságot hagyva közöttük, mert sütéskor még nőni fognak. Mivel a habzsák csúcsot hagy maga után, így enyhén bevizezzük az ujjunkat és óvatosan lenyomjuk ezeket a csúcsokat. Előmelegített 175 fokos sütőben 15 perc alatt világosra sütjük, éppen csak színt kapjon a talpuk, ha megsültek hagyjuk kihűlni.
A krém elkészítése:
Egy lábasban 2 dl tejet melegíteni kezdünk, a maradék 1 dl tejben elkeverjük a pudingport és amikor már forr beleöntjük és sűrűre főzzük. Teljesen kihűtjük. A vajat és a porcukrot habosra keverjük és hozzádjuk a kihűlt pudingot, a vanília aromát, majd alaposan kikeverjük.
Összeállítása:
Amikor a korongok is és a krém is kihűlt, a krémet habzsákba töltjük. Egy korongra krémet halmozunk és összeragasztjuk egy másik koronggal. Ha mindegyikkel elkészültünk, gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét az olajjal és az összeset csokoládéval lecsurgatjuk. Másnap lesz igazán finom és puha.