Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók 6-8 személyre a töltelékhez:
20 db egyforma vastagságúra szeletelt csirkemell vagy sertés sonka
45 dkg ízlés szerinti konzerv vagdalthús
6 db egész tojás
15 dkg trappista sajt
1 csokor zöldség zöldje (elhagyható)
só, bors ízlés szerint
Hozzávalók a panírbundához:
4 db tojás
6 evőkanál liszt
10 evőkanál zsemlemorzsa, továbbá
0,5 liter étolaj a sütéshez
Elkészítése:
Egy lábasban megfőzzük a tojásokat, kihűtjük és megpucoljuk őket, majd kisebb lyukú reszelőn lereszeljük. A konzerv húst villával alaposan összetörjük, a trappista sajtot lereszeljük. Egy tálba tesszük az összes elkészített hozzávalót és a fűszerekkel alaposan összedolgozzuk. A sonkákat kiterítjük az egyik szélére halmozunk a töltelékből úgy, hogy teljesen végig érjen benne, majd feltekerjük. Ha mindegyik sonkatekercs be van töltve akkor utána bepanírozzuk. Először a lisztbe, utána a tojásba, majd a zsemlemorzsába forgatjuk. Ha ezzel is elkészültünk, akkor bő olajban egy serpenyőben vagy olajsütőben kisütjük őket. Tálalhatjuk rizs vagy burgonyapüré körettel, illetve zöldségekkel és/vagy salátával.