Rántott sonkatekercsek

Elkészítési idő: 60 perc 

Hozzávalók 6-8 személyre a töltelékhez:

20 db egyforma vastagságúra szeletelt csirkemell vagy sertés sonka

45 dkg ízlés szerinti konzerv vagdalthús

6 db egész tojás

15 dkg trappista sajt

1 csokor zöldség zöldje (elhagyható) 

só, bors ízlés szerint 

Hozzávalók a panírbundához:

4 db tojás

6 evőkanál liszt

10 evőkanál zsemlemorzsa, továbbá

0,5 liter étolaj a sütéshez 

Elkészítése:

Egy lábasban megfőzzük a tojásokat, kihűtjük és megpucoljuk őket, majd kisebb lyukú reszelőn lereszeljük. A konzerv húst villával alaposan összetörjük, a trappista sajtot lereszeljük. Egy tálba tesszük az összes elkészített hozzávalót és a fűszerekkel alaposan összedolgozzuk. A sonkákat kiterítjük az egyik szélére halmozunk a töltelékből úgy, hogy teljesen végig érjen benne, majd feltekerjük. Ha mindegyik sonkatekercs be van töltve akkor utána bepanírozzuk. Először a lisztbe, utána a tojásba, majd a zsemlemorzsába forgatjuk. Ha ezzel is elkészültünk, akkor bő olajban egy serpenyőben vagy olajsütőben kisütjük őket. Tálalhatjuk rizs vagy burgonyapüré körettel, illetve zöldségekkel és/vagy salátával.

Rántott sonkatekercsek

Elkészítési idő: 60 perc  Hozzávalók 6-8 személyre a töltelékhez: 20 db egyforma vastagságúra szeletelt csirkemell vagy sertés sonka 45 dkg ...