Elkészítési idő: 2 óra
Hozzávalók a tésztához:
4 db tojás, 4 evőkanál víz, 20 dkg kristálycukor, 20 dkg liszt, 0,5 csomag sütőpor, 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 0,5 dl étolaj
Hozzávalók a krémhez:
6 dl tej, 6 evőkanál liszt, 15 dkg cukor, 1 teáskanál vanília aroma, 25 dkg vaj, 10 dkg kókuszreszelék
Hozzávalók a tetejére és az oldalára:
15 dkg étcsokoládé, díszítő cukor, 2 evőkanál étolaj, 20 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tortaforma 18 cm átmérőjű
Az egész tojásokat a cukorral és a vízzel alaposan, habosra felverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elkeverjük majd hozzáadjuk a tojásos masszához. Vajjal kikent, meglisztezett tortaformába öntjük és 170 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük. Amíg hűtjük a piskótát elkészítjük a krémet úgy, hogy a lisztet a cukorral elkeverjük, hozzáöntjük a tejet, csomómentesre keverjük és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük lassú tűzön. Ha kihűlt a krém, hozzáadjuk a vajat, a kókuszreszeléket és alaposan kikeverjük.
A kihűlt piskótát 3 egyenlő részre vágjuk, megkenjük krémmel a lapokat és egymásra helyezzük. Az oldalát is körbe kenjük krémmel, majd kókuszreszelékkel körbe szórjuk. Gőz fölött felolvasztjuk az étcsokoládét az étolajjal és a tetejét bevonjuk vele egy kiskanál vagy egy nyomózsák segítségével, majd díszíthetjük tetszőleges cukorkákkal, legalább 1 órára hűtőbe helyezzük dermedni és tálaljuk.