Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók 2 rúdhoz:
50 dkg darált háztartási keksz
20 dkg porcukor
5 dkg kókuszreszelék
6 evőkanál cukrozatlan kakaópor
0,5 dl rum
1,5 dl tej
4 evőkanál szilvalekvár
Hozzávalók a krémhez:
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
3 evőkanál kókuszreszelék, továbbá
kókuszreszelék a forgatáshoz
Elkészítése:
Egy tálba szórjuk a darált kekszet, a porcukrot, a kókuszreszeléket, a kakaóport, hozzáöntjük a rumot, a tejet, valamint belekanalazzuk a szilvalekvárt és az egészet összegyúrjuk. Két egyenlő részre osztjuk. Az egyiket körülbelül 5 mm vastagságúra kinyújtjuk és mivel nem egyenletes, ezért széleit levágjuk és félretesszük. Így kaptunk egy téglalap alakú tésztát.
Egy másik tálban vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzászórjuk a kókuszreszeléket is és jól elkeverjük. A krémet is két egyenlő részre osztjuk és a krém felével kenjük meg a kinyújtott tésztát. Óvatosan tekerjük fel vigyázva, hogy ne nyomjuk ki a krémet. A másik tésztával és krémmel is ugyanígy járunk el. Ha elkészültek mindkét rudat beleforgatjuk kókuszreszelékbe és legalább egy éjszakára hűtőbe helyezzük. Másnap szépen tudjuk szeletelni és kínáljuk.
Megjegyzés: a félretett levágott tészta széleit összegyúrjuk és kisebb, körülbelül 25 grammos kis golyókat formázunk belőle, amelyeket kókuszreszelékbe forgatunk.