Sarah Bernhardt sütemény

Elkészítési idő: minimum 6 óra 

Hozzávalók a tésztájához 40 db-hoz:

4 db tojás fehérje, 25 dkg cukor, 1 evőkanál citromlé, csipet só, 15 dkg pirított, darált dió

Hozzávalók a krémhez:

4 db tojássárgája, 15 dkg porcukor, 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 10 dkg vaj, 15 dkg mascarpone, 2 evőkanál rum

Hozzávalók a díszítéshez:

10 dkg aprított dió 

Hozzávalók a glazúrhoz a tetejére:

10 dkg tejcsokoládé, 1 evőkanál olaj

Elkészítése:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük a sóval, a citromlével és a cukorral, majd spatula segítségével óvatosan beleforgatjuk a darált diót belevegyítjük a darált diót.

Sütőpapírral bélelt tepsibe habzsák segítségével körülbelül 4 cm átmérőjű halmokat nyomunk. Ha kinyomkodtuk, akkor óvatosan asztalhoz csapkodjuk a tepsit, hogy ezáltal távozzon a megmaradt esetleges légbuborék.

125 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük. Amíg sül, addig elkészítjük a krémet.

A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, a rummal és a kakaóval, majd gőz fölött folyamatosan tovább keverve besűrítjük. Ha kihűlt összekeverjük a puha vajjal.

Összeállítása:

Két habcsókot a talpával kifelé, a domború felével befelé összeragasztjuk kevés krémmel, majd egy kanál segítségével megkenjük az oldalát is. Ha a szép kis forma kialakult megforgatjuk darált dióban.

Ha kész vagyunk minden darabbal, akkor a csokoládét vízgőz fölött felovasztjuk, hozzáöntjük az olajat, majd lecsurgatjuk mindegyik tetejét.

Hűtőben tároljuk egy éjszakát és másnapra puha, isteni finom süteményt kínálhatunk.

Túrópötty

Nagyon egyszerű, tényleg pár perc az összeállítása, majd jön a formázás és a csokoládéval való bevonás. Aztán szinte másodpercek alatt el i...