Sarah Bernhardt sütemény

Elkészítési idő: minimum 6 óra 

Hozzávalók a tésztájához 40 db-hoz:

4 db tojás fehérje, 25 dkg cukor, 1 evőkanál citromlé, csipet só, 15 dkg pirított, darált dió

Hozzávalók a krémhez:

4 db tojássárgája, 15 dkg porcukor, 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 10 dkg vaj, 15 dkg mascarpone, 2 evőkanál rum

Hozzávalók a díszítéshez:

10 dkg aprított dió 

Hozzávalók a glazúrhoz a tetejére:

10 dkg tejcsokoládé, 1 evőkanál olaj

Elkészítése:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük a sóval, a citromlével és a cukorral, majd spatula segítségével óvatosan beleforgatjuk a darált diót belevegyítjük a darált diót.

Sütőpapírral bélelt tepsibe habzsák segítségével körülbelül 4 cm átmérőjű halmokat nyomunk. Ha kinyomkodtuk, akkor óvatosan asztalhoz csapkodjuk a tepsit, hogy ezáltal távozzon a megmaradt esetleges légbuborék.

125 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük. Amíg sül, addig elkészítjük a krémet.

A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, a rummal és a kakaóval, majd gőz fölött folyamatosan tovább keverve besűrítjük. Ha kihűlt összekeverjük a puha vajjal.

Összeállítása:

Két habcsókot a talpával kifelé, a domború felével befelé összeragasztjuk kevés krémmel, majd egy kanál segítségével megkenjük az oldalát is. Ha a szép kis forma kialakult megforgatjuk darált dióban.

Ha kész vagyunk minden darabbal, akkor a csokoládét vízgőz fölött felovasztjuk, hozzáöntjük az olajat, majd lecsurgatjuk mindegyik tetejét.

Hűtőben tároljuk egy éjszakát és másnapra puha, isteni finom süteményt kínálhatunk.

Rántott sonkatekercsek

Elkészítési idő: 60 perc  Hozzávalók 6-8 személyre a töltelékhez: 20 db egyforma vastagságúra szeletelt csirkemell vagy sertés sonka 45 dkg ...