Elkészítési idő: 1,5 óra
Hozzávalók a tésztához:
40 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 1,5 dl langyos tej, 1 dl langyos víz, 2 kávéskanál só, 3 evőkanál olívaolaj
Hozzávalók a feltéthez:
20 dkg előre elkészített milánói vagy bolognai alap, 2 evőkanál tejföl, 10 dkg sonka, 5 dkg paprikás szalámi, 1 db fehér paprika, 2 db paradicsom, 15 dkg trappista sajt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 kisebb fej lilahagyma, 2 evőkanál csemegekukorica
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk hozzáadjuk a sót, az olívaolajat, a vizet és a felfutott élesztőt. A tésztát jól kidolgozzuk, majd egy konyharuhával letakarva kb 1 órát kelesztjük.
Ha megkelt kézzel igazítjuk bele egy 35*40 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe, nem nyújtjuk sodrófával, csak kézzel nyomkodjuk bele. A bolognai vagy milánói alapot összekeverjük a tejföllel és megkenjük vele a tészta tetejét, ráhelyezzük a csíkokra vágott szalámikat, a karikára vágott hagymákat, a felszeletelt paprikát, a felszeletelt paradicsomot, az apróra vágott petrezselyemzöldet, megszórjuk kukoricával és sajtot reszelünk rá.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés: bármilyen más feltétet készíthetünk rá ízlésünknek megfelelően.