Sajtos-szezámmagos ropi

Elkészítési idő: 40 perc 

Hozzávalók 60-65 db ropihoz:

33 dkg finomliszt, 18 dkg margarin, 2 teáskanál só, 23 dkg reszelt trappista sajt, 4 evőkanál krémsajt, 1 db felvert tojást a kenéshez, továbbá szezámmag ízlés szerinti mennyiségben 

Elkészítése:

Az összes hozzávalót összegyúrjuk egy tálban. Egy egész lágy de jól kezelhető tésztát kapunk. Ha esetleg még nagyon ragadna így, akkor adhatunk hozzá még egy pici lisztet, ha pedig nagyon száraz, akkor esetleg egy kevéske krémsajtot, de azért a tészta lágy legyen erre figyeljünk.

Lisztezett felületen körülbelül 0,5 cm vastagságú téglalappá nyújtjuk, majd 20 cm hosszúságú és körülbelül 0,5 cm széles csíkokra vágjuk. Sütőpapírral ellátott tepsire sorakoztatjuk őket megkenjük a felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

Megjegyzés: a leeső tésztákat újból összegyúrjuk és készíthetünk belőle még ropikat 

Rántott sonkatekercsek

Elkészítési idő: 60 perc  Hozzávalók 6-8 személyre a töltelékhez: 20 db egyforma vastagságúra szeletelt csirkemell vagy sertés sonka 45 dkg ...