Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók a tésztához 20-25 db tobozhoz:
50 dkg darált háztartási keksz, 15 dkg porcukor, 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 10 dkg vaj, 1 evőkanál rum, 2 dl tej
Hozzávalók a toboz leveleihez:
20 dkg csokoládés, kagyló alakú gabonapehely, porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
Egy tálban a darált kekszet összekeverjük a porcukorral, a kakaóporral és az olvasztott vajjal. A tejet összekeverjük a rummal és fokozatosan adagolva annyit adjunk a kekszes keverékhez, hogy formálható, puha tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk, majd nedves kézzel tetszőleges méretű, kúp formájú testeket formázunk belőle. Ha elkészültünk a formákkal, akkor elkezdjük alulról felfelé haladva, körbe-körbe beleszurkálni, beleilleszteni a kagyló alakú gabonapelyheket.
Ha elkészültünk a tobozokkal, tegyük be őket a hűtőbe egy picit megszilárdulni, majd ízlés szerint hintsük meg porcukorral és már kínálhatjuk is.