Kézzel készített diókrémes sütemény

Elkészítési idő: 1,5 óra 

Hozzávalók 25 db kekszhez:

1 db egész tojás, 8 dkg porcukor, csipet só, 0,3 dl étolaj, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 10 dkg olvasztott vaj, 28 dkg liszt, 0,5 csomag sütőpor 

Hozzávalók a töltelékhez:

2 dl tej, 0,5 csomag tejszínes pudingpor, 10 dkg margarin, 7 dkg porcukor, 3 dkg darált dió

A tészta elkészítése:

A tojást felütjük egy keverőtálba, hozzáadjuk a porcukrot, a csipet sót, beleöntjük az olajat, az olvasztott vajat, a sütőport és egy robotgép segítségével lassú fokozaton alaposan összekeverjük. Beleszitáljuk a lisztet és összegyúrjuk. Egy nagyon könnyen kezelhető tésztát kapunk. Körülbelül 20 grammos kis ovális golyókat formázunk a tésztából, amelyeket tálcára helyezünk és frissen tartó fóliával letakarva behelyezzük a hűtőbe 30 percre. 

Ha letelt az idő kivesszük a hűtőből, minden egyes kis ovális golyót hosszában ketté vágunk és fél dióhéj alakot formázunk belőlük, amiket sütőpapírral ellátott tepsibe sorakoztatunk. Egy fogvájó segítségével mintázzuk nem túl erősen, mert eldeformálódhat. Előmelegített 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt világos színűre sütjük és kihűtjük.

A töltelék elkészítése:

A pudingport megfőzzük a tejben, kihűtjük. A margarint a porcukorral alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a diót és a két krémet összekeverjük. 

Habzsák segítségével krémet halmozunk a dióhéj formájú tészta egyik felére majd ráhelyezzük a másikat és így kaptunk egy egész kerek dió alakú kész süteményt. Porcukorral megszórjuk és legalább 2 órát pihenni hagyjuk, hogy megpuhuljon majd kínáljuk.

Megjegyzés: tölthetjük lekvárral, mogyorókrémmel, mandula krémmel, pisztácia krémmel vagy bármivel ízlés szerint.

Képviselőfánk tortaformában

Elkészítési idő: minimum 6 óra hűtőztetéssel  Hozzávalók a tésztához egy 22 cm-es tortaformához: 2,5 dl víz, 12,5 dkg vaj, 15 dkg liszt, 0,5...