Csupa-csupa diótorta

Elkészítési idő: 3 óra hűtőztetéssel 

Hozzávalók a tésztához egy 20-21 cm-es tortaformához:

5 db egész tojás, 18 dkg kristálycukor, 20 dkg liszt, 5 evőkanál tej, 5 dkg margarin, 0,5 csomag sütőpor, 6 dkg darált dió

A tészta elkészítése: 

A tojásokat egy keverőtálba felütjük, majd hozzáadjuk a kristálycukrot és habverő segítségével 5-6 perc alatt habosra felverjük. A lisztet és a sütőport összekeverjük és beleszitáljuk a tojásos masszába. A margarint mikrohullámú sütőben felolvasztjuk és hozzáöntjük, majd végül hozzáadjuk a tejet, a darált diót és óvatos mozdulatokkal összedolgozzuk. A kiválasztott tortaformába öntjük és előmelegített 160 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Ha kisült kivesszük a formából, teljesen kihűtjük, majd 3 szeletre vágjuk. 

Hozzávalók a krémhez:

5 dl tej, 7 dkg liszt, 20 dkg szobahőmérsékletű margarin, 15 dkg porcukor, 15-17 dkg darált dió (ízlés szerint), 3 evőkanál rumaroma 

A krém elkészítése:

3 dl tejet felteszünk forralni, a maradék 2 dl tejet alaposan kikeverjük csomómentesre a liszttel és ha már forr beleöntjük a lisztes keveréket és sűrű, csomómentes krémmé főzzük. Teljesen kihűtjük. A margarint a porcukorral alaposan kihabosítjuk, majd a kihűlt lisztes krémhez dolgozzuk. Amikor már egynemű válik, hozzáadjuk a darált diót és a rumaromát, összekeverjük és hűtőbe helyezzük 30 percre. 

Hozzávalók a tetejére és a díszítéshez:

20 dkg darált dió, 2 dl habtejszín alap, illetve 10 db egész dióbél

Összeállítása:

A kihűlt krémet 3 felé osztjuk. Elővesszük a lapokat és a kihűlt krémmel egyenletesen megkenjük úgy, hogy a tetejére és körbe az oldalát is megkenjük. 30 percre hűtőbe helyezzük. Ha letelt az idő elővesszük és darált dióval körbe szórjuk. A habtejszín alapot kemény habbá felverjük és díszítő csővel ellátott habzsákba töltjük. Kisebb halmokat nyomunk a tetejére és az aljára, majd az egész dióbéllel dekoráljuk, esetleg ha maradt darált dió még azt is szórunk a hab halmokra. Ismét hűtőbe helyezzük 1-2 órára, majd az idő elteltével szeletelve kínáljuk.

Képviselőfánk tortaformában

Elkészítési idő: minimum 6 óra hűtőztetéssel  Hozzávalók a tésztához egy 22 cm-es tortaformához: 2,5 dl víz, 12,5 dkg vaj, 15 dkg liszt, 0,5...