Pudingos tejberizs gyümölcsökkel

Elkészítési idő: 1 óra 

Hozzávalók 4 személyre:

1 liter tej, 3 evőkanál vaj, 10 dkg (egyébként ízlés szerint) kristálycukor, csipet só, 18 dkg jázmin rizs, 1 csomag tejszínes (ízlés szerint bármilyen) főzős pudingpor, 1 dl víz, 1 dl tej, továbbá rengeteg gyümölcs ízlés szerint 

Elkészítése:

Egy nagyobb lábasban a tejet a vajjal felforraljuk és amikor már forr hozzáadjuk a csipet sót, kristálycukrot és végül a rizst. Alacsony lángon főzzük körülbelül 25-30 percig és azért gyakran megkevergetjük, nehogy leégjen. Amíg fő, addig a pudingot előkészítjük, méghozzá az 1 dl tejet és az 1 dl vizet összeöntjük, hozzáadjuk a pudingport és csomómentesre keverjük. Amikor már megfőtt a tejberizs, hozzáöntjük a pudingos keveréket és folyamatos kevergetéssel sűrűre főzzük. Lefedjük és 5 percet legalább állni hagyjuk. Levesszük a fedőt, megkevergetjük és ha megfelelőnek találjuk az ízét (ilyenkor még adhatunk hozzá kristálycukrot), akkor teljesen kihűtjük. Rengeteg friss gyümölccsel megpakoljuk és már kínálhatjuk is. 

Macaron

Elkészítési idő 2 óra  Hozzávalók 20-24 db macaron héjhoz: 8 dkg tojásfehérje, 7,5 dkg kristálycukor, 9,5 dkg darált mandula, 8,5 dkg porcuk...