Elkészítési idő: 1,5 óra
Hozzávalók 4 személyre, a paradicsom mártáshoz:
1 liter paradicsomlé, 4 evőkanál étolaj, 4 evőkanál liszt, ízlés szerint só, cukor
Elkészítése:
A paradicsomlevet egy lábasban felforrajuk. Egy másik edényben felmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a lisztet és folyamatos kevergetéssel aranybarna színű rántást készítünk. Ha a rántás elérte a megfelelő színt, akkor egy kézi habverő segítségével a paradicsomlébe keverjük és így csomómentes sűrű állagú mártás kell hogy kapjunk. Ízlésünknek megfelelően kristálycukorral, sóval fűszerezzük.
Hozzávalók a húsgombóchoz:
50 dkg kacsamell, 15 dkg rizs, 3 db egész tojás, só, bors ízlés szerint, 2 teáskanál pirospaprika, 1 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A rizsát félkészre megfőzzük sós vízben és langyosra hűtjük. Amikor langyosra hűlt hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és alaposan összekeverjük. Körülbelül 5 dkg-os kis gombócokat formázunk belőle, majd forrásban lévő vízben addig főzzük, amíg a gombócok fel nem jönnek a víz tetejére.