Panko morzsás rántott karaj

Elkészítési idő: 1 óra 

Panko morzsa készítése:

6 db szárazabb kenyérszelet szükséges hozzá. A kenyerekről levágjuk a héjukat és daráló vagy késes aprító segítségével durva állagúra daráljuk vagy aprítjuk. Ha elkészültünk, akkor egy sütőpapírral bélelt tepsibe szórjuk és előmelegített 70 fokos sütőben 15-20 perc alatt halványan megpirítjuk, éppen csak színt kapjon, vigyázzunk meg ne égjen. Teljesen kihűtjük és már használhatjuk is hozzávalóként. Ezzel a morzsával sokkal ropogósabb bundát kapunk, mely még ráadásul sokkal finomabb is és nem szívja magába az olajat sem. 

Panko morzsás rántott karaj hozzávalók 4 személyre:

8 szelet karaj, 5 db egész tojás, 15 dkg liszt, 25 dkg panko morzsa, ízlés szerint só, továbbá 0,5 liter olaj a sütéshez 

A panko morzsás rántott karaj elkészítése:

A karajszeleteket kiklopfoljuk és ízlés szerint sózzuk, pár percig állni hagyjuk. Addig 3 külön-külön tányérba előkészítjük a panírozáshoz szükséges alapanyagokat. 

Először a lisztet, utána a tojásokat felütjük és felverjük (sózhatjuk még), majd végül a panko morzsát szórjuk a tányérra. 

A karajszeleteket először a lisztbe, utána a tojásba és végül a morzsába forgatjuk. Az olajat közepes lángon felforrósítjuk és a húsok mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Igazán ropogós és ízletes húsokat kaptunk, amelyeket ízlés szerinti körettel találunk. 

Hozzávalók a rizibizi körethez:

1 bögre (2,5 dl) jázmin rizs, 20 dkg zöldborsó, 15 dkg csemegekukorica, 1 db kaliforniai paprika, 2 liter víz, 1 dl étolaj, ízlés szerint só, ételízesítő

A rizibizi elkészítése:

Egy lábasban a rizst az olajon enyhén megpirítjuk, majd felöntjük a vízzel és fűszerezzük. Amikor már majdnem megfőtt akkor hozzáadjuk a zöldborsót, a csemegekukoricát és a kis kockákra vágott kaliforniai paprikát. Ha megfőtt leöntjük róla a főzőlevet és a hússal együtt már tálalhatjuk is

Képviselőfánk tortaformában

Elkészítési idő: minimum 6 óra hűtőztetéssel  Hozzávalók a tésztához egy 22 cm-es tortaformához: 2,5 dl víz, 12,5 dkg vaj, 15 dkg liszt, 0,5...