Elkészítési idő: 1,5 óra
Hozzávalók a tésztához 20 db-hoz:
20 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál vanília aroma, 13 dkg vaj, 2 db tojássárgája
Hozzávalók a töltelékhez és a díszítéshez:
20 dkg mogyorókrém, 5 dkg étcsokoládé, cukor gyöngyök
Elkészítése:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a porcukorral és a sütőporral, hozzáadjuk a vajat és gyúrnikezdjük, majd mikor már összeáll beledolgozzuk a tojásoksárgáját is és homogén, omlós tésztává dolgozzuk.
A tésztát fóliába csomagoljuk, és körülbelül egy órát a hűtőben pihentetjük.
Ha letelt az idő elővesszük az omlós tésztát és lisztezett felületen 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Egy szív alakú kiszúróval, kiszaggatjuk és sütőpapírral ellátott tepsire sorakoztatjuk.
160 fokra előmelegített sütőben körülbelül 12 percig sütjük, csak annyi ideig, hogy kissé megbarnuljanak.
Ha megsültek hagyjuk kihűlni, majd párosítjuk őket. Az egyik kekszet megkenjük mogyorókrémmel és a tészta párjával összeillesztjük. Ha mindegyikkel elkészültünk, akkor a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, habzsákba töltjük, pici lyukat vágunk a végére és az olvasztott csokoládéval lecsurgatjuk, majd cukorgyöngyökkel díszítjük. Dermedésig hűtőbe helyezzük és utána kínáljuk.