Tojáslikőrös pohárkrém

Elkészítési idő: 2,5 óra 

Hozzávalók 2 személyre:

2 db lapzselatin, 2 evőkanál cappuccino por, 0,5 dl forró víz, 15 dkg mascarpone, 2 evőkanál porcukor, 0,5 dl tojáslikőr, 1 dl habtejszín alap, továbbá a tetejére, 2 dkg reszelt étcsokoládé, 1 dl habtejszín alap felverve 

Elkészítése:

Hideg vízbe áztatjuk a lapzselatint körülbelül 10 percre. A cappuccinot feloldjuk a forró vízben, addig keverjük, amíg jól feloldódik, majd hozzáadjuk a lapokból kicsavart zselatint. Kevergetjük így könnyebben felolvasztjuk benne, majd hagyjuk kihűlni.

A mascarponét simára keverjük a porcukorral és a tojáslikőrrel, majd hozzákeverjük a kihűlt zselatinos cappuccinot.

A habtejszínt alapot kemény habbá verjük, majd óvatosan a mascarponés krémhez keverjük. Poharakba töltjük és legalább 2 órára hűtőbe helyezzük.

Kínálás előtt a tetejét megszórjuk reszelt étcsokoládéval,  a felvert habtejszínt díszítőcsővel ellátott habzsákba töltjük és ízlés szerint díszítjük.

Fokhagymás-mustáros, illetve sajtos-tejfölös karaj párizsiasan

Elkészítési idő: 2 óra  Hozzávalók 4 személyre: 8 szelet karaj, 6 gerezd fokhagyma, 4 púpozott evőkanál mustár, 3 evőkanál olívaolaj, 5 evők...