Elkészítési idő: 1,5 óra
Hozzávalók a tésztához 35x25 cm-es tepsihez:
33 dkg liszt, 15 dkg margarin, 2 db tojássárgája, 2,5 dkg élesztő, 1 dl tej, csipet só, 1 evőkanál kristálycukor
Hozzávalók a töltelékhez:
50 dkg túró, 5 dkg olvasztott margarin, 2 tojássárgája, csipet só, kapor ízlés szerint, 4 tojásfehérje kemény habbá verve, 25 dkg sótlan főtt burgonya (a burgonya azért kell bele, hogy napokig puhán tartja a tölteléket), 5 evőkanál kristálycukor
Hozzávalók a tetejére:
1 egész tojás, 1 evőkanál tejföl keveréke
Elkészítése:
A tésztához az olvasztott margarint a tojássárgájával habosra keverjük, hozzáadjuk az 1 dl langyos tejben felfuttatott élesztőt, a sót és a cukrot. Folyamatos keverés közben hozzáadjuk a lisztet. Addig keverjük, amíg sima, egynemű tésztát kapunk. Egy tálban a duplájára kelesztjük. Ha megkelt sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd letakarva 15 percet pihentetjük.
A töltelékhez a burgonyát összetörjük, majd a többi hozzávalóval simára keverjük, majd a pihentett tésztára öntjük és elsimítjuk rajta. A tetejét megkenjük 1 egész tojás és 1 evőkanál tejföl keverékével. 160 fokon, körülbelül 35-40 perc alatt készre, pirosra sütjük. Kihűtjük és szeletelve kínáljuk.