Cseresznyés piskóta

Elkészítési idő: 1 óra 

Hozzávalók 40x35 cm-es tepsihez:

8 db egész tojás, 20 dkg kristálycukor, 8 evőkanál hideg víz, 50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 0,5 dl étolaj, ízlés szerint frissen szedett cseresznye 

Elkészítése:

A cseresznyét ízlés szerinti mennyiségben megmossuk, kimagozzuk és félretesszük (nem kell cukrozni)

A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a kristálycukrot és a 8 evőkanál vizet. Alaposan habverővel felverjük körülbelül 6-8 percig. A lisztet kimérjük, beleszórjuk a sütőport és együtt hozzászitáljuk a tojásos masszához, végül beleöntjük az olajat. Ezt már óvatosan de alaposan egy spatula segítségével összekeverjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral beleöntjük az elkészített piskótát. A kimagozott cseresznyét belenyomkodjuk és előmelegített 160 fokos sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Kihűtjük és kockákra felvágva, porcukorral meghintve kínáljuk. 

Képviselőfánk tortaformában

Elkészítési idő: minimum 6 óra hűtőztetéssel  Hozzávalók a tésztához egy 22 cm-es tortaformához: 2,5 dl víz, 12,5 dkg vaj, 15 dkg liszt, 0,5...