Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók 40x35 cm-es tepsihez:
8 db egész tojás, 20 dkg kristálycukor, 8 evőkanál hideg víz, 50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 0,5 dl étolaj, ízlés szerint frissen szedett cseresznye
Elkészítése:
A cseresznyét ízlés szerinti mennyiségben megmossuk, kimagozzuk és félretesszük (nem kell cukrozni)
A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a kristálycukrot és a 8 evőkanál vizet. Alaposan habverővel felverjük körülbelül 6-8 percig. A lisztet kimérjük, beleszórjuk a sütőport és együtt hozzászitáljuk a tojásos masszához, végül beleöntjük az olajat. Ezt már óvatosan de alaposan egy spatula segítségével összekeverjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral beleöntjük az elkészített piskótát. A kimagozott cseresznyét belenyomkodjuk és előmelegített 160 fokos sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Kihűtjük és kockákra felvágva, porcukorral meghintve kínáljuk.