Elkészítési idő: 2 óra
Hozzávalók 6-8 darab mini pizzához:
50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 mokkáskanál kristálycukor, 2 dl langyos víz, 3 mokkáskanál só, 2 evőkanál olíva- vagy étolaj
Hozzávalók a feltéthez:
30 dkg sonka, 2 db paradicsom, 2 db TV paprika, 1 kisebb fej lilahagyma, 1 hegyes erős paprika ízlés szerint, aki szereti, 20 dkg reszelt trappista sajt, 1 tubus pizzakrém, 2 dl tejföl
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos vízbe belemorzsoljuk, hozzákeverjük a cukrot, majd 10 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a sót és az olajat, majd az egészet kézzel vagy dagasztógéppel alaposan kidagasztjuk. Letakarjuk egy konyharuhával és 40 percig kelesztjük.
Ha megkelt a tészta, 6-8 (attól függ ki mekkora nagyságú pizzákat szeretne) egyenlő részre osztjuk, kis gombócokat formázunk belőlük és 20 percet pihentetjük. Pihentetés után kinyújtjuk 4-5 mm vastagságúra és kisebb szív alakú (de bármilyen más forma is lehet) formával kiszaggatjuk. Sütőpapírral ellátott tepsire helyezzük őket.
A sonkát kisebb csíkokra vágjuk, a paradicsomot felkarikázzuk, a paprikákat és a lilahagymát pedig apró darabokra vágjuk. A pizzakrémet és a tejfölt összekeverjük és megkenjük vele a tepsin lévő kiszaggatott tésztákat és tetszőlegesen feltesszük rájuk a feltétet, megszórjuk a trappista sajttal és 200 fokra előmelegített sütőben 15-17 perc alatt készre sütjük.