Túrógombóc

Elkészítési idő: 1,5 óra 

Hozzávalók 20-25 db gombóchoz:

50 dkg tehéntúró, 4 dl tej, 10 dkg búzadara, 4 evőkanál kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 0,5 citrom leve (elhagyható), 2 evőkanál étolaj, 12 dkg zsemlemorzsa 

Elkészítése:

Egy lábasba öntjük a tejet, hozzáadjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és felforraljuk. Ha felforrt beleszórjuk a grízt és folyamatos kevergetéssel pár perc alatt megfőzzük. Teljesen kihűtjük, majd belecsavarjuk a fél citrom levét. A túrót villával összetörjük és végül ezt is hozzáadjuk. A kezünkkel alaposan összekeverjük és fóliával letakarva behelyezzük a hűtőbe 1 órára. 

Az idő leteltével elővesszük és vizes kézzel 3 dkg-os kis gombócokat formázunk belőle és tálcára tesszük. Ha elkészültünk mindegyikkel, akkor újra hűtőbe helyezzük. 

A zsemlemorzsát egy serpenyőben, kis lángon az olajon megpirítjuk vigyázva, hogy ne égjen meg. Kihűtjük és a hűtőből kivéve beleforgatjuk a gombócokat. Tejföllel vagy porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp: ízesíthetjük kaporral, úgy még finomabb, ha valaki szereti a kaprot. 

Macaron

Elkészítési idő 2 óra  Hozzávalók 20-24 db macaron héjhoz: 8 dkg tojásfehérje, 7,5 dkg kristálycukor, 9,5 dkg darált mandula, 8,5 dkg porcuk...