Gyümölcsös sajttorta sütés nélkül

Elkészítési idő: hűtéssel minimum 5 óra 

Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:

25 dkg zabkeksz (ízlés szerint bármilyen keksz lehet), 10 dkg olvasztott vaj, 3 db tojássárgája, 10 dkg kristálycukor, 25 dkg natúr krémsajt, 2 dl habtejszín, 1 evőkanál vanília aroma, 2 evőkanál porzselatin, 5 evőkanál hideg víz, továbbá bármilyen gyümölcs ízlés szerint, 1 dl felvert habtejszín a díszítéshez

Elkészítése:

A kekszet aprítógépben összetörjük, majd az olvasztott vajat hozzáöntjük és alaposan összekeverjük. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral vagy vax papírral és a kekszet egyenletesen belenyomkodjuk, majd félretesszük. 

A tojássárgákat, a kristálycukrot és a krémsajtot alaposan összekeverjük, majd gőz fölött összemelegítjük, amíg a cukor el nem olvad benne, de vigyázva nehogy megfőzzük és langyosra hűtjük. A habtejszínt kemény habbá verjük. A porzselatint felduzzasztjuk a vízben. 

A tojásos krémet és a felvert habtejszínt óvatosan összekeverjük. A felduzzasztott zselatint mikrohullámú sütőben felmelegítjük, melegen hozzáadjuk a masszához, alaposan összekeverjük, majd ráöntjük a formában lévő kekszalapra. Hűtőbe helyezzük legalább 4 órára de legjobb egy éjszakára dermedni hagyni. 

Ha megdermedt szépen kivesszük a formából és tetszőlegesen díszítjük, illetve ízesítjük gyümölcsökkel, esetleg felvert habtejszínnel, mentalevéllel. A tortát tálalásig hűtőben tároljuk és szeletelve kínáljuk.

Képviselőfánk tortaformában

Elkészítési idő: minimum 6 óra hűtőztetéssel  Hozzávalók a tésztához egy 22 cm-es tortaformához: 2,5 dl víz, 12,5 dkg vaj, 15 dkg liszt, 0,5...