Reszelt túrós


Elkészítési idő: 1,5 óra 

Hozzávalók a tésztához 18x25 cm-es tepsihez:

40 dkg liszt, 

25 dkg margarin, 

15 dkg porcukor, 

3 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 

1 mokkáskanál sütőpor,

2 db tojássárgája,

csipet só 

Hozzávalók a töltelékhez:

50 dkg túró, 

12 dkg porcukor, 

4 db tojásfehérje, 

2 db tojássárgája, 

0,5 citrom leve, 

2 evőkanál búzadara,

csipet só 

Elkészítése:

A lisztet, a cukrot, a sütőport és a kakaóport egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a margarint, a tojássárgákat és jól eldolgozzuk. Két egyenlő részre osztjuk, becsomagoljuk és fagyasztóba helyezzük 30 percre.

Addig elkészítjük a töltelékhez, méghozzá a túrót egy szűrőn átpasszírozzuk, összekeverjük a tojássárgákkal, a porcukorral, a búzadarával és a citromlével. 

A tojásfehérjéket kemény habbá felverjük a csipet sóval, majd óvatosan belekeverjük a túróba. Letakarva hűtőbe helyezzük.

Ha letelt az idő elővesszük a tészta egyik felét és egy nagyobb lyukú reszelőn, belereszeljük a sütőpapírral bélelt tepsibe, majd rásimítjuk a túrós tölteléket. A tészta másik felét is elővesszük és ráreszeljük a tetejére. Előmelegített 160 fokos sütőben, 35-40 perc alatt készre sütjük. Teljesen kihűtjük és felkockázva kínáljuk. 

Mikulás-váró torta

Elkészítési idő: 4 óra  Hozzávalók 18 cm átmérőjű piskótához: 4 db M-es méretű tojás 15 dkg kristálycukor 4 evőkanál víz 20 dkg liszt 1 púpo...