Hozzávalók a tésztához 18x25 cm-es tepsihez:
38 dkg liszt, 28 dkg margarin, 12 dkg porcukor, 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 1 mokkáskanál sütőpor, 1 db tojássárgája
Hozzávalók a töltelékhez:
50 dkg túró, 16 dkg porcukor, 3 db tojásfehérje, 2 db tojássárgája, 0,5 citrom leve, csipet só
Elkészítése:
A lisztet, a cukrot, a sütőport és a kakaóport egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a margarint, a tojássárgákat és jól eldolgozzuk. Két egyenlő részre osztjuk, becsomagoljuk és fagyasztóba helyezzük 30 percre.
Addig elkészítjük a töltelékhez, méghozzá a túrót összekeverjük a tojássárgákkal, a porcukorral és a citromlével. A tojásfehérjéket habbá verjük a csipet sóval, majd óvatosan összekeverjük.
Ha letelt az idő elővesszük a tészta egyik felét és egy nagyobb lyukú reszelőn, belereszeljük a sütőpapírral bélelt tepsibe, majd rákenjük a túrós tölteléket és ráreszeljük a tészta másik felét is. Előmelegített 160 fokos sütőben, 35-40 perc alatt készre sütjük. Teljesen kihűtjük és szeletelve kínáljuk.