Hozzávalók a tésztához 18x25 cm-es tepsihez:
40 dkg liszt,
25 dkg margarin,
15 dkg porcukor,
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor,
1 mokkáskanál sütőpor,
2 db tojássárgája,
csipet só
Hozzávalók a töltelékhez:
50 dkg túró,
12 dkg porcukor,
4 db tojásfehérje,
2 db tojássárgája,
0,5 citrom leve,
2 evőkanál búzadara,
csipet só
Elkészítése:
A lisztet, a cukrot, a sütőport és a kakaóport egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a margarint, a tojássárgákat és jól eldolgozzuk. Két egyenlő részre osztjuk, becsomagoljuk és fagyasztóba helyezzük 30 percre.
Addig elkészítjük a töltelékhez, méghozzá a túrót egy szűrőn átpasszírozzuk, összekeverjük a tojássárgákkal, a porcukorral, a búzadarával és a citromlével.
A tojásfehérjéket kemény habbá felverjük a csipet sóval, majd óvatosan belekeverjük a túróba. Letakarva hűtőbe helyezzük.
Ha letelt az idő elővesszük a tészta egyik felét és egy nagyobb lyukú reszelőn, belereszeljük a sütőpapírral bélelt tepsibe, majd rásimítjuk a túrós tölteléket. A tészta másik felét is elővesszük és ráreszeljük a tetejére. Előmelegített 160 fokos sütőben, 35-40 perc alatt készre sütjük. Teljesen kihűtjük és felkockázva kínáljuk.
