Elkészítési idő: 1,5 óra
Hozzávalók a tésztához 18x20 cm-es tepsihez:
30 dkg liszt, 20 dkg nagyszemű zabpehely, 25 dkg olvasztott margarin, 16 dkg barnacukor
Hozzávalók 2,5 dl málnadzsemhez:
20 dkg málna (ez lehet friss vagy fagyasztott), 2 evőkanál barnacukor, 1 evőkanál citromlé, 0,5 dkg pektin
A málnadzsem elkészítése:
A friss, érett vagy a fagyasztott málnát átpasszírozzuk egy szűrőn, majd a barnacukorral, a citromlével és a pektinnel felforraljuk. 7-8 percig főzzük, majd befőttes üvegbe szedjük. Az üveg tetejét rátekerjük és pár percre fejtetőre állítjuk, majd száraz dunsztban hagyjuk teljesen kihűlni.
A tészta elkészítése és a sütemény összeállítása:
Egy tálban az összes hozzávalóból omlós tésztát gyúrunk, majd két egyenlő részre osztjuk. Az egyik részt egy 18x20 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk. A kihűlt málnadzsemet egyenlően elsimítjuk a tésztán, majd a másik adag tésztát rámorzsoljuk egyenletesen a tetejére. 160 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Teljesen kihűtjük és szeleteljük. Egész málna szemekkel díszítjük, majd kínáljuk.