Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók a palacsinta tésztához 15 db-hoz:
35 dkg liszt, 3 dl hideg tej, 4 dl szénsavas ásványvíz, 1 csomag vaníliáscukor, 3 evőkanál étolaj, 4 db tojás, csipet só, 1-1 evőkanál étolaj a sütéshez
Hozzávalók a szószhoz:
4 dl frissen csavart narancs vagy mandarin leve, 6 dkg kristálycukor, 2 evőkanál tejszínes pudingpor
A palacsinta elkészítése:
A felütött tojásokat összekeverjük a vaníliáscukorral és a csipet sóval, majd hozzáöntjük a hideg tejet és a szénsavas ásványvizet. Kisebb adagokban hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük. A legvégén beledolgozzuk az olajat is. Akkor lesz igazán jó, ha sűrű csomómentes, de mégis folyós állagú. 20 percet pihentetjük, majd tetszőleges méretű serpenyőben mindkét oldalát 1 evőkanálnyi mennyiségű olajban aranybarnára sütjük.
A narancsszósz elkészítése:
Körülbelül 5 db friss narancs vagy mandarin levét kifacsarjuk és egy kisebb, hozzáadjuk a cukrot és összefőzzük. A tejszínes pudingport elkeverjük egy kevés (0,5 dl) hideg vízben és hozzáöntjük a narancslevet és kis lángon folyamatosan kevergetve besűrűsítjük, majd kihűtjük. A kész palacsintákba töltjük, meglocsoljuk őket és már tálalhatjuk is.