Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók 4 személyre:
15 dkg fehércsokoládé, 2,5 dl habtejszín, 3 dkg kristálycukor, 3 tojássárgája, 1,5 dl tej, 1 csapott evőkanál étkezési porzselatin, 0,4 dl víz, továbbá 3 dkg tej- vagy étcsokoládé, 0,5 evőkanál étolaj a tetejére, díszítéshez 1 szem szamóca
Elkészítése:
A tejet egy lábasban megmelegítjük de nem forraljuk fel, ha már meleg levesszük a tűzhelyről és hozzáadjuk a tojásokat és a kristálycukrot, jól elkeverjük és visszatesszük a tűzhelyre. Folyamatosan kevergetve sűrű krémmé főzzük, majd elzárjuk alatta a lángot. Még forrón beletördeljük a fehércsokoládét, hogy felolvadjon benne, jól elkeverjük és hagyjuk langyosra hűlni. A zselatint a vízben elkeverjük és megduzzatjuk, majd mikrohullámú sütőben felmelegítjük. A folyékony állagú habtejszínt félig felverjük nem keményre, majd a kihűlt csokoládés krémet és a zselatint hozzákeverjük, alaposan egy spatula segítségével összedolgozzuk. Poharakba töltjük és körülbelül 20 percre hűtőbe helyezzük. Amíg dermed mikrohullámú sütőben felolvasztjuk a csokoládét, az olajjal, majd dermedés után rácsurgatjuk és újra hűtőbe helyezzük. Díszítésnek 1 szem szamócát teszünk a tetejére és már kínálhatjuk is.