Elkészítési idő: 1,5 óra
Hozzávalók 35 db 4 cm átmérőjű pogácsához:
30 dkg liszt, 1,5 teáskanál sütőpor, 2 mokkáskanál só, 25 dkg margarin, 20 dkg fetasajt, 20 dkg rögös túró, 1 db tojás, továbbá 1 felvert tojás a kenéshez
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szórjuk a sütőporral és a sóval. Beletördeljük a hideg margarint és elmorzsoljuk. A feta sajtot és a túrót belemorzsoljuk, majd hozzádolgozzuk a margarinos liszthez. Hozzáadjuk a tojást és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Frissen tartó fóliába csomagoljuk és hűtőbe helyezzük 30 percre.
Ha letelt az idő enyhén lisztezett felületre borítjuk és a kinyújtjuk 2 cm vastagságúra, majd a tetejét is meghintjük pici liszttel.
Egy 4 cm-es átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. A maradék tésztát összeszedjük és újra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk. Egy konyhai ecsettel lekenjük felvert tojással a pogácsák tetejét és 25-30 perc alatt pirosra sütjük őket. Langyosan kínáljuk.