Elkészítési idő: 1,5 óra
Hozzávalók a tésztához 10 db mini pizza elkészítéséhez:
45 dkg pizza liszt (de a sima finomliszt is megfelelő), 2 dkg friss élesztő, 2,5 dl lanygos víz, 1 mokkáskanál kristálycukor, 2 teáskanál só, 2 evőkanál olívaolaj
Hozzávalók a szószhoz:
17,5 dkg tejföl (1 kis pohár), 2 cikk fokhagyma, só, bors ízlés szerint, 1 teáskanál szárított bazsalikom
Hozzávalók a feltéthez:
20 dkg trappista sajt, 15 dkg kisebb kockákra vágott pizza sonka, 8 dkg paprikás szalámi, 1 kisebb piros pritamin paprika, ½ erős paprika, ½ fej lilahagyma, 1 doboz morzsolt csemegekukorica, 4 db koktél paradicsom
Elkészítése:
A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a langyos vízben felfuttatott élesztőt, a sót és az olajat, majd alaposan kidagasztjuk. Letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és 1 óra alatt megkelesztjük.
Amíg kel a tészta a pizzaszószhoz való alapanyagokat kikeverjük és félretesszük, majd előkészítjük a feltéthez valókat is, a zöldségféléket feldaraboljuk, a hagymát felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük, a sonkát és a szalámit felcsíkozzuk. Ha megkelt a tészta, 10 egyenlő részre osztjuk, kis gombócokat formázunk belőlük és 15 percet pihentetjük. Kis kör alakot formázunk mindegyik gombócból úgy, hogy készítünk nekik egy kis peremet. Megkenjük a mindegyik tészta közepét a szósszal, megszórjuk sajttal és tetszőlegesen feltesszük rájuk a feltétet. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.