Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók 4 személyre:
10 dkg sótlan teavaj, 8 dkg kristálycukor, 10 dkg liszt, 1 teáskanál vanília aroma, 10 dkg fehércsokoládé, 4 db egész tojás, csipet só, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, továbbá szükségünk lesz 4 db szuflé formára
Elkészítése:
A teavajat egy kisebb lábasba tesszük, majd a fehércsokoládéval felolvasztjuk és langyosra hűtjük. A tojásokat ketté választjuk. A tojássárgákat, a kristálycukorral és a vanília aromával fehéredésig habverővel felverjük. A tojásfehérjéket a csipet sóval kemény habbá dolgozzuk, majd a két masszát óvatosan összekeverjük. Hozzászitáljuk a lisztet, a fahéjat és végül beleöntjük a fehércsokoládés vajat.
A 4 db szufléformát kivajazunk, megszórjuk liszttel és egyenlően elosztva belekanalazzuk a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt készre sütjük. Langyosan, porcukorral meghintve kínáljuk.