Hozzávalók 22 cm-es pite formához:
50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 2 egész tojás, 0,5 csomag sütőpor,csipet só
Hozzávalók a töltelékhez:
2 üveg 7 dl-es cukrozott és magozott meggybefőtt vagy 50 dkg fagyasztott meggy vagy 50 dkg friss meggy (ha fagyasztott vagy friss meggyet használunk, akkor ahhoz szükséges 3 dl meggyszörp, 3 dl vízzel hígítva), 2 csomag vaníliás pudingpor, továbbá 1 felvert tojás a kenéshez
A töltelék elkészítése:
A meggybefőttekről leöntjük a levét ez körülbelül 6 dl, ha meggyszörpöt használunk akkor 3 dl szörp, 3 dl vízzel hígítva. Egy lábasba öntjük a felét azaz 3 dl-t és forralni kezdjük, a másik feléhez keverjük a pudingporokat és amikor már forr beleöntjük és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha megfőtt hozzáadjuk a meggyet is és beledolgozzuk. Langyosra hűtjük.
A tészta elkészítése:
Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és egy jól kezelhető rugalmas tésztát gyúrunk.
30 percet hűtőben pihentetjük. Ha letelt az idő körülbelül 5 mm vastagságúra kinyújtjuk, ráhelyezzük a pite formára, beleigazgatjuk és egy villával megszurkáljuk.
A leeső tésztát újra gyúrjuk és kinyújtjuk ugyanúgy 5 mm-es vastagságúra. Egy derelyevágó segítségével 2 cm széles csíkokat vágunk és tetszőleges rácsot készítünk a tetejére, sőt még kiszúrókkal díszeket is szórhatunk ki a tésztából.
A langyosra hűlt krémet ráöntjük a pite formába igazított tésztára és elsimítjuk, majd az elkészült csíkokkal és virágokkal kidíszítjük tetszés szerint, majd a felvert tojással lekenjük.
Előmelegített 160 fokos sütőben 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Teljesen kihűtjük és szeletelve, esetleg porcukorral meghintve kínáljuk.