Mandulás-cseresznyés pite

Elkészítési idő: 1 óra 

Hozzávalók egy 20 cm-es pite formához:

10 dkg búzaliszt, 5 dkg mandulaliszt, 12 dkg margarin, 8 dkg porcukor, 2 egész tojás, 0,5 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg szeletelt mandula, ízlés szerint cseresznye (lehet fagyasztott, lehet befőtt vagy friss)

Elkészítése:

A margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot egy tálban alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és jól kikeverjük. Beleszitáljuk a liszteket és sütőport, majd egynemű tésztává dolgozzuk. 

A pite formát margarinnal kikenjük, kilisztezzük és az elkészült masszát belesimítjuk. A cseresznyét belenyomkodjuk ízlés szerinti mennyiségben és megszórjuk szeletelt mandulával. Előmelegített 170 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütjük. Teljesen kihűtjük, felszeleteljük és esetleg porcukorral meghintve kínáljuk.

Hagyományos kókuszkocka

Tepsi mérete 35 x 22 cm Elkészítési idő: 90 perc  Hozzávalók a tésztához 20-25 darabhoz: 40 dkg liszt, 20 dkg kristálycukor, 10 dkg vaj 10 d...