Mandulás-cseresznyés pite

Elkészítési idő: 1 óra 

Hozzávalók egy 20 cm-es pite formához:

10 dkg búzaliszt, 5 dkg mandulaliszt, 12 dkg margarin, 8 dkg porcukor, 2 egész tojás, 0,5 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg szeletelt mandula, ízlés szerint cseresznye (lehet fagyasztott, lehet befőtt vagy friss)

Elkészítése:

A margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot egy tálban alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és jól kikeverjük. Beleszitáljuk a liszteket és sütőport, majd egynemű tésztává dolgozzuk. 

A pite formát margarinnal kikenjük, kilisztezzük és az elkészült masszát belesimítjuk. A cseresznyét belenyomkodjuk ízlés szerinti mennyiségben és megszórjuk szeletelt mandulával. Előmelegített 170 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütjük. Teljesen kihűtjük, felszeleteljük és esetleg porcukorral meghintve kínáljuk.

Macaron

Elkészítési idő 2 óra  Hozzávalók 20-24 db macaron héjhoz: 8 dkg tojásfehérje, 7,5 dkg kristálycukor, 9,5 dkg darált mandula, 8,5 dkg porcuk...