Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók 4 személyre:
10 dkg málna, 2 teáskanál étkezési porzselatin, 3 evőkanál hideg víz, 2 dl folyékony habtejszín, 10 dkg lágy krémsajt, 10 dkg porcukor, 1 teáskanál vanília aroma
Elkészítése:
A málnát botmixerrel alaposan pürésítjük. A pürét egy finom szűrőn keresztül egy tálba paszírozzuk, hogy a magokat leszűrjük. 3 evőkanál vizet egy kisebb edénybe öntünk, majd beleszórjuk a zselatint és 5 perc alatt megduzzatjuk, majd mikrohullámú sütőben megmelegítjük körülbelül 30 másodpercig de ne legyen forró. A folyékony habtejszínt picit meglangyosítjuk szintén mikrohullámú sütőben, majd félig felverjük, nem keményre, inkább olyan palacsinta tészta állagúra. Hozzáadjuk a porcukrot, a lágy krémsajtot, a málnapürét, vanília aromát és végül a felolvasztott zselatint. Alaposan összekeverjük egy spatula segítségével. Poharakba töltjük és hűtőbe helyezzük 30 percre, hogy kellően megdermedjen. Ízlés szerinti mennyiségű tejszínhabbal és málna szemekkel díszítjük.