Málnás-tejszínes pohárdesszert

Elkészítési idő: 1 óra 

Hozzávalók 4 személyre:

10 dkg málna, 2 teáskanál étkezési porzselatin, 3 evőkanál hideg víz, 2 dl folyékony habtejszín, 10 dkg lágy krémsajt, 10 dkg porcukor, 1 teáskanál vanília aroma 

Elkészítése:

A málnát botmixerrel alaposan pürésítjük. A pürét egy finom szűrőn keresztül egy tálba paszírozzuk, hogy a magokat leszűrjük. 3 evőkanál vizet egy kisebb edénybe öntünk, majd beleszórjuk a zselatint és 5 perc alatt megduzzatjuk, majd mikrohullámú sütőben megmelegítjük körülbelül 30 másodpercig de ne legyen forró. A folyékony habtejszínt picit meglangyosítjuk szintén mikrohullámú sütőben, majd félig felverjük, nem keményre, inkább olyan palacsinta tészta állagúra. Hozzáadjuk a porcukrot, a lágy krémsajtot, a málnapürét, vanília aromát és végül a felolvasztott zselatint. Alaposan összekeverjük egy spatula segítségével. Poharakba töltjük és hűtőbe helyezzük 30 percre, hogy kellően megdermedjen. Ízlés szerinti mennyiségű tejszínhabbal és málna szemekkel díszítjük

Túrópötty

Nagyon egyszerű, tényleg pár perc az összeállítása, majd jön a formázás és a csokoládéval való bevonás. Aztán szinte másodpercek alatt el i...